Nieuwsarchief
/

Jonge motorcross-dames flankeren renners op podium Profronde

Jonge motorcross-dames flankeren renners op podium Profronde

Met Jennifer Dijkstra en Talitha de Jong worden de renners op het podium van de Profronde vergezeld door twee sportieve rondemissen. Ze hebben allebei hun sporen inmiddels verdiend in het modellenwerk.

Talitha de Jong (19) uit Surhuisterveen heeft haar verkiezing tot rondemiss te danken aan de titel ‘Miss Van der Lijn’ bij de jaarlijkse wedstrijd, die in november in Tolbert werd gehouden. Die titel kwam een beetje als een verrassing: ze had al wel wat modellenwedstrijden gelopen, maar prijzen had ze nog niet gewonnen. ,,Het ging wel steeds beter en beter. En toen werd ik verkozen tot Miss Van der Lijn, en dat betekent dat je ook rondemiss mag zijn.”

Talitha volgt de kappersopleiding aan ROC Friese Poort in Leeuwarden en werkt daarbij vier dagen per week werkt bij Kapsalon Kreatief in Opende. Op termijn wil ze graag een eigen kapsalon openen. ,,Ik vind het prachtig om mensen mooi te maken. En ook houd ik van het omgaan met klanten. Al die verschillende typetjes die je tegenkomt, prachtig.”

Ook de achttienjarige Jennifer Dijkstra uit Harkema heeft al wat ervaring in het modellenwerk. Ze loopt al vanaf haar dertiende mee bij missverkiezingen, nadat haar kapper had gezegd dat het wel wat voor haar was. Haar eerste wedstrijd won ze meteen en sindsdien liep ze ook bij andere wedstrijden mee. ,,Ik vind het leuk om mezelf te presenteren. En het geeft ook veel zelfvertrouwen, als je zo op het podium staat.”

Het hoogtepunt tot nu toe was voor Jennifer de Miss Universal-verkiezing in Turkije, waaraan ze in juni meedeed. Bij die verkiezing haalde ze twee prijzen binnen. ,,Een heel leuke ervaring. Je ontmoet allemaal mensen uit andere landen en leert Engels spreken. Mijn doel is zeker om nog een keer naar het buitenland te gaan.”

Jennifer verhuisde onlangs met haar ouders van Opende naar Harkema. Ze volgt de opleiding voor managementassistent aan het Alfa College in Groningen, en wil later graag personal assistant worden. ,,Dingen regelen voor iemand anders, zorgen dat alles goed gaat met vliegtuig, hotel en eten. Daar hou ik van.”

Talitha en Jennifer kwamen allebei in aanraking met fietsen door hun gezamenlijke hobby: motorcross. Om hun conditie voor het motorcrossen op peil te houden, zitten ze geregeld op de mountainbike. ,,Supervet om te doen”, zegt Jennifer, al ligt haar hart en dat van Talitha toch echt bij het motorcrossen. ,,De snelheid en de actie: het is gewoon geweldig.”

Beide missen zeggen de Tour de France wel een beetje te volgen, maar ze zitten er niet elke dag voor. Een favoriet hebben ze niet. Spannend vinden ze het wel om voor zoveel toeschouwers op het podium te mogen staan. ,,Ik laat het maar wat op me afkomen”, verwoordt Talitha.

De rondemissen zijn gekleed door Van der Lijn Wereldmode uit Surhuisterveen. Op de morgen van de koers maken Jennifer en Talitha ook een rondje langs Schoonheidssalon Helfrich uit Surhuisterveen en Kapsalon Kreatief uit Opende.

Foto:Talitha (links) en Jennifer hebben al wat jaren ervaring in het modellenwerk.

 
Button