Nieuws
/

Johannes Huitema Oudste Doortrapper van Achtkarspelen

Johannes Huitema Oudste Doortrapper van Achtkarspelen

Foto @gemeenteachtkarspelen - V.l.n.r. wethouder Max de Haan, Johannes en Griet Huitema en wethouder Jouke Spoelstra.

Gemeente Achtkarspelen werkt in dit project samen met gemeente Tytsjerksteradiel.

Johannes Huitema uit Surhuisterveen is met zijn 94 jaar de Oudste Doortrapper van Achtkarspelen. Daarvoor ontvangt hij de Doortrapper-bokaal. Doortrappers zijn ouderen (70 jaar en ouder) die regelmatig fietsen. Doel van het project is om senioren te stimuleren zo lang en veilig mogelijk te blijven fietsen.

Voor het project “Doortrappen” gingen High Five sportstimulering en gemeente Achtkarspelen op zoek naar de oudste Doortrapper van de gemeente. Er waren maar liefst 25 aanmeldingen voor deze titel. Huitema is opgegeven door een kennis. Samen met zijn 80-jarige vrouw maakt Huitema regelmatig een tochtje op de elektrische fiets.

De komende maanden organiseert de gemeente Achtkarspelen in het kader van Doortrappen diverse fietsactiviteiten om ouderen zo lang en zo veilig mogelijk te laten fietsen. Dit is een samenwerking van High Five sportstimulering en de afdelingen verkeer en cultuur van de gemeente. Ook het Regionaal orgaan verkeersveiligheid Fryslân is hierbij betrokken.

Het project Doortrappen is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Johannes Huitema en zijn vrouw Griet zijn sinds jaar en dag jaarlijks deelnemers aan de Pieter Weening Classic voor toerfietsers.

Bron: Gemeente Achtkarspelen

Foto BDA onder: Happen en Doortrappen partner van de Feanster wielerevenementen.