Nieuwsarchief
/

Krijnsen kraait victorie in Surhuisterveen

Krijnsen kraait victorie in Surhuisterveen

Foto's Andre Weening/Oranges Pictures - Jelte Krijnsen uit Hanzestad Bolsward sprint naar zijn eerste overwinning.

De wedstrijd bij de elite/beloften is een prooi geworden voor Jelte Krijnsen uit Bolsward. De renner die koerst voor WPGA uit Amsterdam klopte zijn medevluchter Sjors Dekker uit Tynaarlo. De twee hadden een groot deel van de koers aan de leiding gelegen en wisten hun vlucht succesvol af te ronden.

Jarno Gmelich Meijling uit Almere was de snelste van de achtervolgers en eindigde als derde. Krijnsen en Dekker vonden elkaar direct en werkten goed samen. Dat leidde tot een voorsprong van meer dan dertig seconden met nog ruim twintig kilometer te gaan. Vanuit het peloton werden een aantal pogingen gewaagd om het duo vooraan in te rekenen, maar deze initiatieven slaagden niet. Het was Krijnsen die pokerde en in de laatste ronde niet meer overnam. Hij bleek de juiste kaart getrokken te hebben want op De Kolk liet Krijnsen zijn kompaan Dekker met zeker twee fietslengtes achter zich.

Een mooie week voor de Bolswarder, want hij was zondag al tweede in Rondom de Bult van Usquert. “Ik heb erop gegokt om in het begin weg te rijden en dat is goed uitgepakt. De laatste tijd is de vorm goed en de resultaten komen gelukkig vanzelf. En Surhuisterveen is één van de mooiere criteriums, dus dat is leuk om mee te pakken.”

De uitslag: 1. Jelte Krijnsen; 2. Sjors Dekker; 3. Jarno Gmelich Meijling; 4. Stef Krul; 5. Steven Willemsen; 6. Gerrie van Lingen; 7. Bjorn Bakker; 8. Rick Ottema; 9. Mark Prinsen; 10. Aldert van der Veen

Foto - Jelte Krijnsen wint het pakket van De Wit Tools Kornhorn met tuingereedschappen.