Nieuwsarchief
/

Lucinda Brand en Mathieu van der Poel winnen Jaarmarktcross in Niel

Lucinda Brand en Mathieu van der Poel winnen Jaarmarktcross in Niel

Lucinda Brand en Mathieu van der Poel winnen Jaarmarktcross in Niel    

  Foto: Lucinda Brand                                           

In een druilering Niel aan de boorden van de Rupel wonnen Lucinda Brand en Mathieu van der Poel vandaag de Jaarmarktcross. De 57ste editie. Sinds 1963 is het een jaarlijkse traditie dat rond 11 november, de dag van Sint Martinus, een internationale veldrijwedstrijd wordt georganiseerd in de Belgische gemeente Niel. De wedstrijd is onderdeel van Rectavit Series, de vroegere Soudal Classics.

Lucinda Brand won de Jaarmarktcross bij de vrouwen. Bij haar seizoendebuut liet de tweevoudige Nederlandse kampioene er duidelijk geen gras overgroeien. Vanuit het vertrek reed ze in de frontlinie. In de voorlaatste ronde moest ook haar enig overgebleven tegenstreefster, de Amerikaanse Katie Compton, buigen. "Verrassend dat ik na een weekje specifieke crosstraining hier al kon winnen, ondanks een verkoudheid," vertelde Brand aan de finish. "Mijn grote doel dit seizoen is het WK in Zwitserland". De jonge Franse belofte Marion Norbert Riberolle werd derde. Talitha de Jong werd zevende en Paulien Rooijakkers negende."

Mathieu van der Poel had na een kwartier cross aan één versnelling genoeg om weg te rijden bij de concurrenten. "Na de passage van de zankbak keek ik om en had een gaatje". De wereldkampioen trok door en reed onbedreigd naar zijn derde zege. "Het ging goed vandaag. Ik ben op de goede weg". Laurens Sweeck werd tweede en Thijs Aerts derde. David van der Poel werd achtste. 

 

 

 

 
Button