Nieuws
/

Internationale toppers in Healthy Ageing Tour 2019

Internationale toppers in Healthy Ageing Tour 2019

Internationale toppers in Healthy Ageing Tour 2019

Internationale toppers sieren de deelnemerslijst van de Healthy Ageing Tour 2019. De vijfdaagse rittenkoers start woensdag 10 april op het Duitse Waddeneiland Borkum. De dag erna is Surhuisterveen start- en finishplaats van de 2e etappe.

“Een top-veld”, zo kwalificeert voorzitter Albert Helfrich van Stichting Wielercomité Surhuisterveen het deelnemersveld. “Als je wereldkampioene Anna van der Breggen, Ellen van Dijk, Kirsten Wild en nog een aantal buitenlandse toppers op je affiche hebt staan, mag je trots zijn”.

“Surhuisterveen is er klaar voor, met dank aan de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel, om de wielerelite te ontvangen”.

Wereldkampioene Anna van der Breggen begon haar seizoen op ongebruikelijke wijze. Ze stond aan de start van de loodzware achtdaagse MTB-wedstrijd Cape Epic in Zuid-Afrika. Ze won samen met haar ploeggenote, de Deense Annika Langvad. “Een onwijs gave ervaring,” noemt Van der Breggen dit avontuur.

Europees kampioene tijdrijden Ellen van Dijk troefde na haar derde plaats in de Ronde van Drenthe de concurrentie af in Dwars door Vlaanderen. “Ik was blij dat ik het solo kon afmaken. Ik voel me al een aantal koersen goed”.

Meervoudig wereldkampioene op de baan, Kirsten Wild (foto boven), liet haar snelle benen spreken in de Driedaagse De Panne-Koksijde en Gent-Wevelgem. “De sprint is mijn sterkste troef. Fijn dat het twee keer op rij lukt,” meldt de oud-winnares van de Ronde van Surhuisterveen.

De Friese inbreng komt onder meer van oud-nationale kampioene Anouska Koster (De Westereen), Nicole Steigenga (Exmorra), Wendy Oosterwoud (Ureterp), Paulien Koster (Delfstrahuizen) en Aafke Soet (Heerenveen), vorig jaar winnares van de slotetappe van de Healthy Ageing Tour.

Kijk voor de actuele deelnemerslijst op www.hannn.eu

 
Button