Nieuwsarchief
/

Inschrijving Pieter Weening Classic geopend

Inschrijving Pieter Weening Classic geopend

Pieter Weening Classic met vijf nieuwe routes

Zaterdag 28 juli a.s. wordt de 13e editie van de Pieter Weening Classic voor toerfietsers verreden. De deelnemers en deelneemsters kunnen weer kiezen uit vijf routes: 25, 40, 60, 100 en 150 kilometer. Epicentrum van het toerfietsfestijn is het Torenplein in Surhuisterveen, dat voor deze gelegenheid wordt omgedoopt in Piazza Pieter Weening. Het plein wordt op de dag van de Classic omgetoverd in een gezellig fietsplein met diverse stands, horeca en muziek!

Voor alle vijf afstanden, die op het toermenu staan, heeft de organisatie nieuwe routes gerealiseerd. “De nieuwe routes zijn klaar,” meldt toercoördinator Jack Bouw van Stichting Wielercomité Surhuisterveen. “We zitten nu in de fase om de puntjes op de i te zetten en de routes te controleren op eventuele calamiteiten.” De exacte routes worden t.z.t. bekend gemaakt. “Maar, om al vast een tipje van de sluier op te lichten, de drie langste routes gaan in zuidelijke richting en de twee kortste routes gaan in noordoostelijke richting.”

Samen met leden van TFC Surhuisterveen en andere vrijwilligers wordt druk gewerkt om het jaarlijkse toerfestijn in de steigers te zetten. 

Wilt u zich alvast inschrijven, klik dan HIER

 
Button