Nieuws
/

IJstijd in Achtkarspelen

IJstijd in Achtkarspelen

Foto @gemeenteachtkarspelen

IJstijd in Achtkarspelen

Wethouder Jouke Spoelstra van Achtkarspelen gaf vandaag het startsein voor een ludieke actie. Om alle kinderen, ouders en medewerkers uit het onderwijs en de kinderopvang te bedanken, worden er door de hele gemeente ijsjes uitgedeeld.

De afgelopen periode is voor kinderen, ouders, het onderwijs en de opvang heel bijzonder geweest. Er moest op een hele andere manier onderwijs gegeven worden. De leraren in onze gemeente zijn gelijk aan de slag gegaan, om ervoor te zorgen dat kinderen lessen konden blijven volgen. Ook de opvanglocaties, gastouders, peuterspeelzalen en alle bovenschoolse organisaties hebben veel flexibiliteit en inzet getoond.

Jouke Spoelstra: “Op creatieve wijze hebben zij met elkaar alles zo goed mogelijk georganiseerd voor de kinderen in onze gemeente. Daarom wil ik graag namens de gemeente Achtkarspelen hiervoor onze respect en grote waardering uitspreken. Het coronavirus en de onzekere omstandigheden vragen nog steeds veel van ouders, kinderen en medewerkers. Jullie verdienen allemaal een groot compliment!”

Vanaf de week van 8 juni trakteert de gemeente daarom iedereen op een lekker ijsje! De basisschoolkinderen gaan vanaf deze dag weer volledig naar school. In samenwerking met een lokale ondernemer, ijsfabriek B&G Foodfactory te Surhuisterveen, gaan we langs de scholen, opvanglocaties, peuterspeelzalen en aanverwante organisaties om ijsjes te bezorgen. Dit alles natuurlijk met inachtneming van de geldende richtlijnen.

Tekst Gemeente Achtkarspelen

Foto @bgfoodfactory 

 
Button