Nieuwsarchief
/

Heuvelland van Zuid-Limburg op slot voor wielertoeristen

Heuvelland van Zuid-Limburg op slot voor wielertoeristen

Heuvelland van Zuid-Limburg op slot voor wielertoeristen

Vanaf donderdag is het Heuvelland van Zuid-Limburg afgesloten voor dagtoeristen, waaronder wielrenners. De Veiligheidsregio Zuid-Limburg acht deze maatregel noodzakelijk om te voorkomen dat grote groepen mensen bij elkaar komen en op die manier het coronavirus verspreiden.

Heuvelland

De maatregel geldt voor het gebied tussen de auto(snel)wegen A2 (ter hoogte van Meerssen), A79, A76 (ter hoogte van Voerendaal/Heerlen) en Eijsden ter voorkoming van dagtoerisme. De afsluiting is van donderdag 9 april tot en met maandag 13 april dagelijks van 09.00 uur tot 18.00 uur. Op basis van de evaluatie van het Paasweekend wordt bepaald of verlenging noodzakelijk is.

Toegangswegen

Op toegangswegen naar het Heuvelland wordt op dagtoerisme gecontroleerd. Dit kan op sommige plaatsen tot filevorming leiden. Uiteraard geldt dat de maatregelen zoals eerder vermeld in de noodverordening in het Heuvelland eveneens van kracht blijven. Bij overtreding van deze maatregelen wordt streng opgetreden. Naast de reguliere inzet van gemeentelijke toezichthouders en BOA’s en politie, zetten indien nodig ook Provincie Limburg en Waterschap Limburg hun opsporingsambtenaren voor handhaving in.

Bron; Veiligheidsregio Zuid-Limburg en Wielerflits

 
Button