Nieuwsarchief
/

De Vries 4e en Eising wint Het Hogeland Ronde van Groningen

De Vries 4e en Eising wint Het Hogeland Ronde van Groningen

Foto: Mark Prinsen

Hartthijs de Vries finishte als vierde in de 42e Het Hogeland Ronde van Groningen. De winst was voor Tijmen Eising (28). Drie jaar geleden was de Drent eveneens succesvol in Groningens Mooiste. Eising en De Vries maakten deel uit van een kopgroep van vijf renners, die in de straten van Usquert de winst betwistten. Eising won afgetekend en kreeg Luuc Bugter (2e) en Stijn Daemen (3e) mee op het podium. De Vries werd vierde en de Belg Guillaume Seye vijfde. Het vijftal zat in eerste instantie in een kopgroep van 18 renners.

Net buiten de top-tien finishten Sebastian Vester (12e), Marten Kooistra (14e) en Stef Krul (16e). Björn Bakker was met een 30e plek de laatste prijsrijder, terwijl Rick Ottema 34e werd. Knap werk ook van de beide youngsters Philip Sijbrandi (41e) en Aldert van der Veen (44e), die beiden de finish in Usquert haalden. Hetzelfde geldt ook voor Harry Sweering (50e), die debuteerde in het shirt van John Deere CT/NWVG.

De wedstrijd werd live uitgezonden op Podium TV. Podium TV is te vinden op de kabel bij Ziggo (kanaal 35), Kabel Noord (19), SKVeendam (19) en Caiway(19). De wedstrijd is on demand terug te zien op www.Podium.TV en www.dvhn.nl en www.lc.nl.    

 
Button