Nieuwsarchief
/

Het Durk Pultrum Fonds stype HAT Surhuisterveen

Het Durk Pultrum Fonds stype HAT Surhuisterveen

Het Durk Pultrum Fonds stype HAT Surhuisterveen

Stichting Wielercomité Surhuisterveen kreeg voor de organisatie van de 2e etappe van de Healthy Ageing Tour ook financiële steun van het ‘Durk Pultrum Fonds’. Het ‘Durk Pultrum Fonds’ is in het leven geroepen door de Stichting Volksgebouw Boelenslaan. Boelenslaan was het finaledorp van de 2e etappe. De vier lokale ronden werden grotendeels verreden op het grondgebied van De Loane.

Het doel van Stichting Volksgebouw Boelenslaan is

De ondersteuning en het bevorderen van het leefklimaat op het platteland in de drie provincies Friesland, Groningen en Drenthe op het terrein van politiek, onderwijs, cultuur en sport en voorts in het bijzonder van het dorp Boelenslaan en haar directe omgeving

Uit het fonds kunnen doelen worden ondersteund die in het verlengde liggen van bovengenoemde doelstelling. Jaarlijks is een bedrag van € 7.500 euro beschikbaar.  Gangbare toekenningen gaan tot € 500, in bijzondere gevallen hoger. Aanvragen worden drie maal per jaar beoordeeld en kunnen ingediend worden voor 1 februari, 1 mei en 1 november. Een aanvrager kan eens in de drie jaar een aanvraag doen.

www.volksgebouwboelenslaan.nl

Foto onder: Durk Pultrum 1875 - 1959

 
Button