Nieuwsarchief
/

Heringericht winkelhart Surhuisterveen klaar voor wielerevenementen

Heringericht winkelhart Surhuisterveen klaar voor wielerevenementen

Op de foto v.l.n.r. Hidde van der Galiën (directeur Witteveen Surhuisterveen), Jasper Bergsma (voorzitter werkgroep), wethouder Harjan Bruining, Henk Veenstra (Plaatselijk Belang), wethouder Max de Haan en Abbe Borger (voorzitter H&I Surhuisterveen). Foto: @gemeenteachtkarspelen

Maanden eerder dan gepland is de herinrichting van het centrum van Surhuisterveen klaar. Wethouder Harjan Bruining is trots op het eindresultaat: ‘Het centrum ziet er prachtig uit, meer eenheid en obstakel vrij. En helemaal klaar voor de Pieter Weening Classic, Profronde en Benelux Tour die hier over enkele weken gereden worden.’

Centrum klaar voor de toekomst

Vorig jaar september werd het startsein gegeven voor de herinrichting van het centrum van Surhuisterveen. Het winkelhart ging op de schop en zou december dit jaar klaar zijn. ‘We hebben geluk gehad met het weer,’ vertelt wethouder Max de Haan. ‘En door de coronamaatregelen waren de winkels en horeca lange tijd dicht waardoor grotere werkvakken konden worden gemaakt. Er was weinig verkeer en een beperkt aantal bezoekers in het centrum, waardoor de aannemer kon inlopen op de planning.’ Aannemer Witteveen voerde de werkzaamheden in fasen uit zodat de ondernemers zoveel mogelijk bereikbaar bleven. Er is een obstakelvrij rij- en loopgebied gekomen met éénrichtingsverkeer vanaf het Torenplein richting De Dellen. Ook wordt een blauwe zone ingesteld. Het parkeerterrein ‘Suvelplein’ achter de Action is vernieuwd en uitgebreid. De kruising De Dellen/Nije Jirden is aangepakt en de route door het dorp is voorzien van parkeerplekken en meer groen door middel van plantenbakken. 

Centrumplan Surhuisterveen

Ruim drie jaar geleden ontstond het plan om het centrum van Surhuisterveen te vernieuwen. Door een werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van ondernemersvereniging H&I Surhuisterveen, Plaatselijk Belang Surhuisterveen en de gemeente Achtkarspelen werd een centrumplan opgesteld. Dankzij de goede samenwerking tussen deze partijen en Aannemingsbedrijf Witteveen Surhuisterveen verliep de herinrichting soepel met een minimale overlast voor de ondernemers. Namens de werkgroep danken we de ondernemers voor de goede samenwerking en het nodige geduld.

Door de snelle afronding is het centrum net op tijd klaar voor de Pieter Weening Classic (zaterdag 17 juli), de Benelux Toertochten (zaterdag 28 augustus), de Benelux Tour (maandag 30 augustus) en de Profronde (zaterdag 2 oktober).

Bron: gemeente Achtkarspelen

 
Button