Nieuwsarchief
/

Healthy Ageing Tour Surhuisterveen huldigingen - foto's

Healthy Ageing Tour Surhuisterveen huldigingen - foto

Een uitgelaten Mieke Kröger. De Duitse won solo de 2e etappe met start en finish in Surhuisterveen.

L

Burgemeester Jeroen Gebben van de gemeeente Tytsjerkstradiel reikte de gele trui uit aan Lotta Paulina Lepisto. De Finse bleef leidster in het algemeen klassement. Links rondemiss Van der Lijn Wereldmode, Romy Smit.

Anouska Koster (De Westereen) kreeg een verse oranje trui uitgereikt door wethouder van sport van de gemeente Achtkarspelen, Jouke Spoelstra. De trui van de tussensprinten onderweg. In de 2e etappe werd er gesprint om de punten in Burgum, voor het gemeentehuis van Tytserksteradiel, en in Buitenpost voor Kapenga Wonen. Koster verzamelde ook in de 1e etappe op Borkum de meeste punten.

.

De rode trui van de strijdlust was in Surhuisterveen voor Nicole Steingenga. De jonge renster uit Exmorra maakte deel uit van de kopgroep van drie. In de finale moest ze moe gestreden afhaken. Mieke Kröger bleef vooruit en won. Ook Romy Kasper bleef uit de greep van het peloton en werd tweede. De sprint van het peloton werd gewonnen door de Belgische Jolien D'Hoore.

De witte trui voor de beste jongere was na de etappe in Surhuisterveen voor Lorena Wiebes. De trui werd uitgereikt door de wethouder van sport in de gemeente Tytsjerksteradiel, Gelbrich Hoekstra.

Alle truiwinnaar op het podium na de etappe in Surhuisterveen.

 
Button