Nieuws
/

Healthy Ageing Tour start op Duits Waddeneiland Borkum

Healthy Ageing Tour start op Duits Waddeneiland Borkum

Healthy Ageing Tour start op Duits Waddeneiland Borkum

De Healthy Ageing Tour start komend jaar in Borkum. Het Duitse Waddeneiland  - met vaste veerverbinding met Groningen – herbergde eerder al de slotetappe van deze internationale etappekoers voor vrouwen, maar is nu voor het eerst het decor van de openingsrit.

De start op de Strandstrasse is om 13.10 uur voorzien, om 16.00 uur worden de dagwinnares en de eerste draagsters van de leiderstruien gehuldigd.

Op woensdag 10 april keert Borkum daarmee na een jaar afwezigheid terug in het etappeschema. Eerder werden Lisa Brennauer en Ellen van Dijk hier als eindwinnares gehuldigd. De vrouwentoppers openen de etappekoers met een rit van 102,5 kilometer. Zij leggen daartoe zeven ronden van vijftien kilometer af op het populaire vakantie-eiland. 

Directeur Toerisme Christian Klamt van Borkum is erg blij de Healthy Ageing Tour weer te mogen ontvangen. “Onze inwoners vinden het prachtig om het wielerspektakel op Borkum te hebben, zeker nu we de eerste etappe mogen ontvangen. Omdat woensdag 10 april midden in de voorjaarsvakantie van Niedersachsen valt, zal het erg druk zijn, omdat het eiland dan helemaal vol zit. We gaan er een groot feest voor inwoners en toeristen van maken.”

Organisator Thijs Rondhuis is ook verheugd weer met de Healthy Ageing Tour af te mogen reizen naar het eiland dat in combinatie met zijn wielerkoers al zulke fraaie tv-beelden en foto’s opleverde. “Op verzoek van de ploegen verruilden we de slotdag voor de openingsrit. Hoewel Borkum een uitstekende verbinding met het Groningse vasteland heeft, verkort dit hun reisafstanden op weg naar huis op de afsluitende zondag. Borkum geeft de ronde een mooi internationaal tintje. De inwoners hebben onze ronde altijd met veel enthousiasme begroet en voor de vele verwachte toeristen willen wij graag voor wat extra ambiance zorgen.”

De dag na Borkum, donderdag 11 april a.s., is het internationale vrouwenpeloton te gast in Surhuisterveen voor een rit over 136,3 kilometer.

Foto: © Sportfoto

 
Button