Nieuwsarchief
/

Healthy Ageing Tour opent op Borkum

Healthy Ageing Tour opent op Borkum

Anouska Koster rijdt een sterke eerste etappe

Anouska Koster vertrekt morgen in het oranje in Surhuisterveen

BORKUM – Het internationale vrouwenpeloton heeft vandaag na een jaar afwezigheid de eerste etappe beleeft op het Duitse Waddeneiland Borkum. In de twee vorige edities werd ook het Duitse eiland aangedaan, maar dat was op de slotdag van de rittenkoers. Op verzoek van de ploegen is er door de organisatie voor gekozen om de openingsrit te laten verrijden op het Waddeneiland in plaats van de slotrit. De organisatie heeft hier gehoor aan gegeven.

De eerste rit was direct een mooie wedstrijd. De start was gesitueerd op de Strandstrasse. De omloop ging over 102,5 kilometer en was zoals de gehele Healthy Ageing Tour live te volgen op Sport Noord van de NDC Mediagroep. Het deelnemersveld is van een hoog niveau bij de elite vrouwen.

De koers werd meteen hard gemaakt met een aantal mooie pogingen om weg te rijden. De slag van de dag werd gemaakt met nog zo'n 52 kilometer te rijden. Het bal werd overigens geopend door Anouska Koster en Natalie van Gogh. De maximale voorsprong die beide dames wisten te pakken was 27 seconden. Koster en Van Gogh kregen versterking van 12 andere vrouwen. Bij de vrouwen die wisten aan te sluiten zaten onder andere de Belgische Jolien D'hoore, Ellen van Dijk, Kirsten Wild, ploeggenote van Anouska Koster, Barbara Guarishi, Alice Barnes, de Duitse Lisa Klein, Christine Majerus en de winnares van het eindklassement van vorig jaar, Amy Pieters. De kopgroep van 14 werkte goed samen en wisten het vol te houden tot aan de finish. Anouska Koster had een groot aandeel en werd uitgeroepen tot strijdlustigste renster. Daarnaast was Koster de sterkste in de tussensprints.

Alice Barnes probeerde de andere 13 vrouwen in de diepe finale te verschalken maar Ellen van Dijk van Trek-Segafredo en de vrouwen van Boels-Dolmans lieten dit niet gebeuren en brachten de groep terug. Door een valpartij van Lorena Wiebes werd de sprint ontregelt. Hierdoor werd het een roulette waar de Finse van Trek-Segafredo, Lotta Paulina Lepistö, als sterkste uit kwam en de eerste etappe op haar naam wist te schrijven. Lisa Klein legde beslag op plaats twee en de Luxemburgs Kampioene Christine Majerus werd derde.

Lotte Paulina Lepisto overdenkt tevreden haar winnende sprint op Borkum. Morgen vertrekt de Finse in het geel in Surhuisterveen.

Morgen, donderdag 11 april, is de start om 13.30 uur in het koopcentrum van Surhuisterveen voor de tweede etappe. De vrouwen maken dan hun opwachting in de Fryske Wâlden door de gemeenten Tytsjerkstradiel en Achtkarspelen. In de aanloop naar de tweede etappe is er vanaf 8.30 uur een gezondheidsplein in en rondom de Rabobank. De kinderen uit de groepen 7 en 8 gaan een carrousel van 14 activiteiten langs in het kader van een gezonde levenstijl.

 
Button