Nieuwsarchief
/

Healthy Ageing Tour naar Loppersum, Delfzijl en Appingedam

Healthy Ageing Tour naar Loppersum, Delfzijl en Appingedam

De vierde etappe van de Healthy Ageing Tour voor elite-vrouwen voert op zaterdag 11 april door de gemeenten Loppersum, Delfzijl en Appingedam. Ook de junior-vrouwen komen op deze dag naar deze regio. De elite start in Loppersum en finisht in Appingedam, de junior-vrouwen vertrekken vanuit en arriveren in Appingedam. De organisatie schotelt de huidige en toekomstige wereldtop bij de vrouwen een karakteristiek stukje Groningen voor, terwijl de fietsende vrouwen de bevolking met een boeiende koers willen boeien.

Sfeervolle beelden

De route voert op deze dag voor de elite-vrouwen door de dorpen Loppersum, Westeremden, Zeerijp, Eenum, Leermens, 't Zand, Godlinze, Losdorp, Spijk, Bierum, Holwierde, Delfzijl, Appingedam en Wirdum. De elite-vrouwen leggen deze lus twee keer af en zullen ook een plaatselijke ronde afwerken, waarmee de totale afstand op 138,3 kilometer komt. De junioren rijden ’s morgens acht omlopen rond Appingedam met een totale afstand van 82,1 kilometer.

Wethouder Lea van der Tuin van Sport van de gemeente Appingedam: "We geven als drie gemeenten graag medewerking aan deze toonaangevende wielerwedstrijd waarbij de top van het internationale vrouwenwielrennen door het toekomstige gebied van de nieuwe gemeente Eemsdelta gaat. De etappe gaat langs een groot aantal dorpen en zal prachtige sfeervolle beelden opleveren. Het is mooie promotie voor het gebied. De Healthy Ageing Tour biedt bovendien allerlei activiteiten rond de wielerwedstijd die te maken hebben met het bevorderen van de gezondheid van jong en oud en het stimuleren van sport en bewegen. Dat past uitstekend bij het beleid van de ADL-gemeenten; het bevorderen van een gezonde leefstijl".

Fietsende ambassadeurs

Daan Bultje van het Healthy Ageing Network Noord-Nederland (HANNN) hoopt juist die inwoners te bereiken als hoofdsponsor van deze gerenommeerde internationale etappekoers. Samen met de drie betrokken gemeenten gaan we als HANNN een aantal gezonde activiteiten organiseren. Zo gaan we met de Gezonde Huiskamer langs de verschillende kernen om leefstijlchecks aan te bieden, en met de scholen gaan we aan de slag met de Daily Mile.  De rensters zijn op deze dag de fietsende ambassadeurs van de gezonde beweging.”

Koersdirecteur Thijs Rondhuis is blij dat het gelukt is met de Gemeenten Delfzijl, Loppersum en Appingedam tot deze etappe te komen. “Van de kant van de bestuurders is dit een mooie samenwerking en een mooie voorbode van de aanstaande herindeling. Een etappe door dit gebied is een langgekoesterde wens van onze organisatie, mooi dat dit nu in de (tiende) jubileumeditie is gelukt. Het is een prachtig stukje Groningen, doordat we dwars door veel karakteristieke dorpen gaan. Bovendien kunnen tijdens deze zaterdagrit veel inwoners van het evenement genieten. “

 
Button