Nieuws
/

Healthy Ageing Tour in Zoutkamp en op Borkum

Healthy Ageing Tour in Zoutkamp en op Borkum

De organisatie van de Healthy Ageing Tour 2020  heeft het etappeschema op één ‘puzzelstukje’ na rond. De internationale UCI etappekoers, met de wereldtop bij de vrouwen en junior-vrouwen aan het vertrek, wordt verreden van woensdag 8 tot en met paaszondag 12 april a.s.

Deze week werd bekend dat de tijdrit individueel wordt verreden rond Zoutkamp en de finale op het Duitse Waddeneiland Borkum. Eerder was al bekend dat de start plaats vindt in Drachten en er ook een etappe wordt verreden rond Loppersum, Delfzijl en Appingedam, in de toekomstige gemeente Eemsdelta.

Zoutkamp

Organisator Thijs Rondhuis is content met deze sleuteletappe in Zoutkamp. “Het is dit jaar gelukt om geen dubbele etappe te plannen, dat geeft de teams en rensters meer rust om zich te focussen op de tijdrit. Dit hoort ook bij de professionalisering van het vrouwenwielrennen. De junioren-vrouwen rijden hun eerste etappe over dezelfde afstand als de vrouwen. Op deze manier kunnen ze zich mooi meten met de toppers uit de categorie waarin ze in de toekomst zelf uit gaan komen”.

De start is gepland in de haven van Zoutkamp bij het Visserijmuseum, de finishlijn ligt op de Churchillweg. De junior-vrouwen starten om 9.30 uur, de eerste vrouw vertrekt om 13.15 uur. Beide categorieën leggen exact hetzelfde parcours af.

Borkum

Foto: Peloton in actie in de straten van Borkum (editie 2019)

Na de teampresentatie op zondag 12 april (eerste paasdag) om 11.30 uur valt een uur later het startschot voor de slotrit van deze (tiende) jubileumeditie. Om 15.30 uur wordt de finish verwacht en wordt duidelijk wie zich de laatste dag- en eindwinnares van deze ronde mag noemen. 

Borkum is uitgegroeid tot een vaste waarde in het etappeschema van deze wedstrijd die in Noord-Nederland wordt verreden. Vorig jaar werd de openingsrit er verreden, in 2015 en 2018 was eerder de slotrit voorzien op het Duitse Waddeneiland, die een vaste veerverbinding heeft met Eemshaven.

Foto onder: De Finse Lotta Lepistöwon vorig jaar op Borkum.

Etappeschema Haelthy Ageing Tour 2020

08/04 Drachten

09/04 Zoutkamp tijdrit individueel

10/04

11/04 Loppersum/Delfzijl/Appingedam

12/04 Borkum

 

 
Button