Nieuwsarchief
/

Healthy Ageing Tour 2019 wordt live uitgezonden

Healthy Ageing Tour 2019 wordt live uitgezonden

Healthy Ageing Tour 2019 wordt live uitgezonden

De Healthy Ageing Tour 2019 wordt live uitgezonden. De internationale rittenkoers voor vrouwen doet donderdag 11 april a.s. Surhuisterveen aan. Dan wordt op het grondgebied van de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel de 2e etappe over ruim 130 kilometer verreden.

De organisatie van de Healthy Ageing Tour zal de komende editie niet alleen de wedstrijden voor elite-vrouwen op TV zender Podium TV  - en via een livestream ook op de internetsites van healthyageingtour.nl, DVHN.nl en LC.nl – laten uitzenden, maar ook een stream aanbieden van de wedstrijd voor junior-vrouwen. 

De organisatie van beide wedstrijden wil op die manier niet alleen de huidige wereldtop – met kampioenen als Anna van der Breggen, Kirsten Wild en Ellen van Dijk – maar ook de talenten van morgen een podium geven. Beide wedstrijden hebben een mix van Nederlandse maar ook veel buitenlandse teams aan het vertrek.  

Koersdirecteur Eyelien Bekkering-De Ruiter is trots dat ook de beste junior-vrouwen van over de gehele wereld straks te volgen zijn in al hun thuislanden. “We waren al de eerste etappewedstrijd voor elite-vrouwen met een dagelijkse uitzending, nu zijn we de eerste wedstrijd ter wereld die de junior-vrouwen live gaan uitzenden. Op deze manier willen we deze categorie een wereldwijd podium bieden en als Healthy Ageing Tour een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het vrouwenwielrennen.”  

Commentaar

Het commentaar is in handen van José Been. De wedstrijd voor junior-vrouwen zal in het Engels worden becommentarieerd, de elite-vrouwen in het Nederlands. Via Podium TV (elite-vrouwen), de websites van de regionale kranten Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant en een scherm bij de finish zijn de wedstrijden dagelijks te zien voor alle wielerfans van dichtbij en van ver. De Healthy Ageing Tour voor elite-vrouwen vindt plaats van 10 tot en met 14 april en kent zes etappes. De wedstrijd voor junior-vrouwen telt drie ritten en vindt plaats van 12 tot en met 14 april. Vijf van de zes etappes van de elite-wedstrijd zijn live te zien, de tijdrit in Winsum wordt getoond via een samenvatting, bij de junior-vrouwen zijn er van alle ritten beelden te zien van de laatste 60-75 minuten.  

We waren al de eerste etappewedstrijd voor elite-vrouwen met een dagelijkse uitzending, nu zijn we de eerste wedstrijd ter wereld die de junior-vrouwen live gaan uitzenden

Eyelien Bekkering-De Ruiter

Podium TV is te zien op Ziggo kanaal 35, Kabelnoord kanaal 19, SKV kanaal 19 en Caiway kanaal 19.

 
Button