Nieuws
/

Happen en Doortrappen onderdeel van de Pieter Weening Classic

Happen en Doortrappen onderdeel van de Pieter Weening Classic

Foto Jack - Bij de Moa in Surhuisterveen was het vanmorgen alle hens aan dek om de tassen van Happen en Doortrappen te vullen. 

Zaterdag a.s. klinkt het startschot voor de zestiende Pieter Weening Classic. De toertochten starten vanaf het Torenplein in Surhuisterveen. De afstanden 25 kilometer en 40 kilometer zijn omgedoopt tot Happen en Doortraproutes. Tijdens deze editie van de Pieter Weening Classic ontvangen de deelnemers een gevulde tas met gezonde lekkernijen.

De tassen zijn met man en macht vandaag gevuld door de Maatschappelijke Onderneming Achtkarspelen beter bekend als de MOA.

Doortrappen is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en wordt ondersteund door de gemeente Achtkarspelen die zich sinds dit jaar Doortrapgemeente mag noemen. Rianne Wiersma is binnen de gemeente Achtkarspelen verantwoordelijk voor het programma Doortrappen. “Mede door fietsen blijven we langer gezond, sociaal en zelfredzaam. We fietsen ook graag en willen graag blijven fietsen tot op hoge leeftijd. Het programma Doortrappen heeft dan ook de ambitie dat ook ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen”, geeft Wiersma aan.

“We vinden het geweldig dat we kunnen aansluiten bij de Pieter Weening Classic. Een bekend evenement waar we veel mensen kunnen bereiken”.

In verband met maatregelen inzake corona heeft de organisatie ook deze editie gekozen voor tijdsvakken waarin gestart wordt. De Pieter Weening Classic kent vijf afstanden, de 150 kilometer, 100 kilometer, 60 kilometer, 40 kilometer en de 25 kilometer. “Er zijn en meerdere starts”, geeft Jack Bouw van de organisatie aan. “Voor de spreiding zijn we deze tijdsvakken nodig en kunnen we de piekdrukte reguleren”, aldus een enthousiaste Bouw. De eerste afstand, de 150 kilometer start om 7.45 uur.

 
Button