Nieuws
/

Happen en Doortrappen een nieuw evenement in Feanster Wielerweek

Happen en Doortrappen een nieuw evenement in Feanster Wielerweek

Happen en Doortrappen een nieuw evenement in Feanster Wielerweek

Na de succesvolle Elfwegenfietstocht over de Wâldwei van vorig jaar was Wielercomité Surhuisterveen op zoek naar een nieuw evenement in de Feanster Wielerweek. Een evenement waar jong en oud aan deel kunnen nemen en wat vooral gezellig is om te doen. Met die elementen ging de organisatie aan het werk.

Na een brainstormsessie met onder meer met het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF) en de ervaringen van de recentelijke georganiseerde Healthy Ageing Tour is een totaal nieuw evenement gelanceerd: Happen en Doortrappen.

Zaterdag 6 juli a.s. kunnen er in totaal drie routes worden gereden. Elke route is ongeveer 15 kilometer lang. De routes kunnen aan elkaar gekoppeld worden. Op elke route is vertier en een hapje voor jong en oud op een aantal pleisterplaatsen. Daarnaast is er op een aantal locaties een proeverij. Op de route zitten een aantal uniek locaties. Locaties die heel interessant zijn en waar veel mensen nog nooit zijn geweest. Qua deelnemers richt de organisatie zich op gezinnen. Dit kunnen grootouders zijn met kleinkinderen of ouders met kinderen. Er is geen drempel om mee te doen.

De start van Happen en Doortrappen op zaterdag 6 juli a.s. is om 10.00 uur vanaf het Torenplein in Surhuisterveen. Inschrijfkosten per groep van 4 personen: € 5,-. De opening wordt verricht door Max de Haan, wethouder van de gemeente Achtkarspelen. Tijdens Happen en Doortrappen bestaat de mogelijkheid om alvast in te schrijven voor de 14e Pieter Weening Classic.

 
Button