Nieuwsarchief
/

Michiel Kok wint 40ste Omloop van Bedum voor Van der Werff en Hayma

Michiel Kok wint 40ste Omloop van Bedum voor Van der Werff en Hayma

Foto BDA - Bjorn Bakker 8e in Omloop van Bedum

Michiel Kok won de 40ste Omloop van Bedum. De renner van Houtec CT bleef Thom van der Werff (DSM Firmenich) nipt voor. Kort daar achter sprintte Karst Hyma (Metec CT) naar de derde podiumplaats. Zes renners gingen met een lichte voorsprong naar de finish. Steyn Oosterveld (4e), Adne Koster (5e) en Sven van der Werf uit Drachten (6e) grepen naast de bloemen. De sprint van het peloton werd gewonnen door Kevin Kuiper (De Friesche Leeuw) voor Bjorn Bakker (Diftar CT), Eskil Huiting en Klaas Poortinga. Voor Kok was het de tweede overwinning na zijn winst in Gorredijk. 

De jubileumeditie van Bedum was de 1e etappe van Amysoft Meerdaagse Noordenveld-Westerkwartier 2.0. De Meerdaagse die noodgedwongen haar territorium uitbreidde naar Het Hogeland en de Friese Wouden met de ronden in Harkema (18 juni) en De Westereen (22 juni). Peize (5 juli) en De Wilp (6 juli) zijn sinds jaar en dag de vaste waarden van de Meerdaagse. 'De insteek is om volgende jaar ook een zesde organisatie te strikken om de Meerdaagse weer compleet te maken', vertelt voorzitter Hindrik Aalbers van de Meerdaagse.

Hartthijs de Vries derde in Omloop Dwars door Het Hageland

Dwars door Het Hageland. De Vries kleurde de lange finale samen met de Belg Gianni Vermeersch en de Noor Jonas Abrahamsen. In de slotkilometer op de kasseien van de Cital van Dienst moest De Vries zijn beide companen laten gaan. Vermeersch, twee jaar geleden wereldkampioen gravel, won voor Abrahamsen. De Vries (TDT Unibet CT) reed een dijk van een koers. Twee keer moest hij afhaken in de beklimmingen, maar op karakter en eigen tempo reed hij terug naar de kop van de koers. 'De afgelopen weken heb ik last gehad van mijn knie, maar vandaag ging het goed. Als ploeg hadden we de intentie om er een lange finale van te maken en dat is gelukt. De derde plaats geeft een tevreden gevoel.' Pim Ronhaar werd zevende.

In Zuidland werd het NK Jeugd verreden. Een aantal jeugdige Friezen wist zich in de toptien te rijden. In categorie 6 meisjes werden Ilse Bloemsma (WV Sneek) 5e en Brecht Veenstra en Lyncke Klaver (beiden WV Otto Ebbens) 7e en 8e. In categorie 5 jongens werd Bjorn Schiphof (WV Otto Ebbens) 9e. Emmely Elzinga (WV Otto Ebbens) werd bij categorie 4 meisjes 10e. Enver Matahelumual (WV Kapenga Home Center) reed in categorie 1 meisjes naar een 6e plaats.

In de Omloop van Nijkerk reden twee Friezen in de toptien: 8. Samuel van der Meer (Houtec CT) en 9. Sille Hut (WV Kapenga Home Center). Stef Krul (WV Kapenga Home Center) werd 11e. 

Zondag reed Stef Krul (WV Kapenga Home Center) zich met een derde stek op het podium in Hanzestad Zuthpen. Koos Jeroen Kers won voor Steyn van der Veen. Sven van der Werf uit Drachten (Houtec CT) werd vierde en Samuel van der Meer (Houtec CT) tiende.

Foto archief BDA - Sille Hut