Nieuws
/

Guillaume Visser net naast het podium op NK voor studenten!

Guillaume Visser net naast het podium op NK voor studenten!

 

Onderstaande verhaal is van onze "youngster" Guillaume Visser welke dit seizoen een prachtige ontwikkeling door maakt. We gaan ook het nieuwe seizoen weer veel van zijn inzet en prestaties genieten.

Dit soort renners zijn een voorbeeld voor jonge talenten in Friesland en zijn voor ons een motivatie geweest om de afgelopen tijd weer een echt Fries elite-team op poten te zetten.
We hopen meer van dit soort voorbeelden terug te mogen zien de komende seizoenen.

Voor ons is Guillaume "kleine Willem". En kleine Willem zal de komende tijd na een paar weken rust, zijn schaatsen weer onder binden. 
Afgelopen weekend reed hij zijn laatste koers van het seizoen. Hieronder zijn verslag.

“Zondag 22 september was het Nederlands kampioenschap voor studenten op de campus van Enschede. Aangezien ik al twee hele weken (!) HBO student ben, mocht ik meedoen. De start was om 17 uur. Het parcours was 3,5 km lang en wij moesten 18 ronden rijden. Vanaf het begin van de wedstrijd lag het tempo al behoorlijk hoog. Er waren veel ontsnappingspogingen, ikzelf heb ook een paar keer geprobeerd om weg te komen, zonder succes. Halverwege de koers heb ik mijzelf rustig gehouden in het peloton. Met nog 5 ronden te gaan, leek het er op dat het een peloton sprint ging worden. Ik ben voor in het peloton gaan zitten om overzicht te houden. Net voor de bel ontsnapte er een renner, in het begin keek iedereen elkaar aan in het peloton. Maar op een gegeven moment gingen wij toch samenwerken om de koploper terug te halen. Met nog een kilometer te gaan werd hij teruggepakt. Toen begon het positionerings spel. Ik kwam als vijfde de laatste bocht uit maar ik kon helaas maar 1 renner inhalen, hierdoor heb ik net het podium gemist!
Super leuk om mee te doen.
Na de wedstrijd wel ontzettend flink gebaald van het niet op het podium staan!”

Bron: Cycling Team Fryslân.

 
Button