Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Gouden Fiets Kooyenga Groep voor winnaar Profronde

31-07-2018

Gouden Fiets Kooyenga Groep voor de winnaar van Profronde 

Tom Dumoulin was vorig jaar in Surhuisterveen de eerste winnaar van de Gouden Fiets van de Kooyenga Groep uit Dokkum. Uit handen van Sylvana Kooyenga ontving de winnaar van de Giro d’ Italia het gouden kleinood.

De Kooyenga Groep uit Dokkum, al langer één van de sponsoren van de Feanster wielerronde, verbond zich vorig jaar opnieuw voor drie jaar aan het evenement. “Bij zo’n bijzonder evenement hoort een bijzondere prijs”, vond Kooyenga. “De Profronde is in Noord-Nederland uniek. Door deze gouden fiets willen wij daar een extra impuls aan geven.” 

Begin dit jaar won Mathieu van der Poel het NK Veldrijden in Surhuisterveen. Uit handen van Sylvana Kooyenga ontving hij een gouden fietsje. “Wij voelen ons al vele jaren zeer betrokken bij Surhuisterveen en de wielerwedstrijden die er worden georganiseerd”, verduidelijkte directeur Romke Kooyenga. “Veldrijden is een discipline die heel veel respect afdwingt. Vandaar dat wij net als in de zomer tijdens het NK Veldrijden iets extra’s beschikbaar stelden voor de winnaar.”

De gouden fiets is ontworpen en (hand)gemaakt door de Dokkumer juwelier Wytse Piersma.

Een gouden Fiets, een bijzondere prijs die veel renners aanspreekt. Sinds jaar en dag de ereprijs in de Profronde van Surhuisterveen. De eerste gouden fiets werd gewonnen door Jan Raas in 1982.

Foto: Tom Dumoulin ontvangt uit handen van Sylvana Kooyenga de Gouden Fiets.

Foto: Martin de Jong

AJ Catering & Meer