Nieuws
/

Gieten blijft in Superprestige en op zondag

Gieten blijft in Superprestige en op zondag

De internationale veldrit op de flanken van de Hondsrug in Gieten blijft in de Superprestige en wordt weer op zondag verreden. Gieten opent de reeks van acht wedstrijden in het oudste veldritklassement op zondag 11 oktober.

Even vreesden de nijvere organisatoren in het Drentse dorp het slachtoffer te worden van de nieuwe opzet van het wereldbekercircuit, dat vrijwel alle zondagen in het veldritseizoen claimde. In eerste instantie zou de vernieuwde wereldbekeropzet uit zestien wedstijden bestaan. In de gisteren gepubliceerde opzet staat de teller stil op veertien. Na de opening in het Amerikaanse Waterloo, de thuisbasis van Trek, op 4 oktober valt er een gat ten opzichte van de volgende wereldbekermanche in  Dublin op 18 oktober.

De organisatie van de Superprestige in Gieten meldt dat het ontzettend blij is dat de wedstrijd weer als vanouds op zondag wordt verreden en met de toekenning van de datum.

In de Superprestige reeks verdwenen de wedstrijden in Zonhoven en Diegem. Beiden zijn opgenomen in de vernieuwde wereldbeker. Nieuw zijn de Jaarmarktcross in Niel en Heusden-Zolder, dat de laatste jaren deel uitmaakte van de wereldbeker. “Wij zijn trots een sterke Superprestige te kunnen voorstellen”, zegt Tomas Van den Spiegel, CEO van Flanders Classic, de organisator van de Superprestige.

Superprestige 2020/2021

11/10 Gieten

24/10 Ruddervoorde

11/11 Niel

21/11 Merksplas

05/12 Boom

19/12 Gavere

26/12 Heusden-Zolder

06/02 Middelkerke

 

 
Button