Nieuwsarchief
/

Gemeente Stadskanaal opnieuw etappeplaats in Healthy Ageing Tour

Gemeente Stadskanaal opnieuw etappeplaats in Healthy Ageing Tour

Gemeente Stadskanaal opnieuw etappeplaats in Healthy Ageing Tour

Ook in 2019 doet de Healthy Ageing Tour de gemeente Stadskanaal aan. Deze gerenommeerde wielerwedstrijd voor vrouwen brengt al vele jaren de top van het vrouwenpeloton naar Noord Nederland. Niet alleen hopen hoofdsponsor Rabobank en naamgever Healthy Ageing dat de fietsende vrouwen meer beweging promoten, door een op maat gemaakt randprogramma wordt jong en oud ook daadwerkelijk gemotiveerd om een actieve levensstijl na te streven. 

Op vrijdag 12 april is een omloop voorzien met start en finish in Musselkanaal. Voor de junior-vrouwen is het de openingsetappe van hun internationale etappekoers, voor de elite-vrouwen is het de derde rit in hun UCI-rittenkoers. Surhuisterveen is donderdag 11 april start- en finishplaats van de 2e etappe.

De junior-vrouwen rijden in totaal 83 kilometer, de elite-vrouwen krijgen 123 kilometer voor de wielen. De organisatie van de Healthy Ageing Tour is blij met de samenwerking met de gemeente Stadskanaal, zo vertelt koersdirecteur Thijs Rondhuis. "Voor ons is Stadskanaal een vertrouwd ankerpunt in onze ronde, uiteraard verheugen we ons over dit trouwe partnerschap. De geplande omloop kan bij voldoende wind selectief zijn en biedt kansen voor aanvallers. Maar een massasprint met enkele van de snelste vrouwen van het peloton is ook een optie. De rit heeft alles om zowel het vrouwenwielrennen als de fraaie regio te promoten."

De Healthy Ageing Tour voor elite-vrouwen vindt dit jaar van woensdag 10 april tot en met zondag 14 april plaats. De wedstrijd voor junior-vrouwen duurt van 12 tot en met 14 april. De afgelopen edities wisten rensters als Europees kampioene tijdrijden Ellen van Dijk, baanwereldkampioene Kirsten Wild, wereldkampioene tijdrijden Annemiek van Vleuten, Nederlands kampioene Chantal Blaak plus olympisch én wereldkampioene op de weg Anna van der Breggen hun stempel op de wedstrijd te drukken. De vorige editie werd gewonnen door Amy Pieters.

 
Button