Nieuwsarchief
/

Freed ontwikkelt Elfstedentocht-app

Freed ontwikkelt Elfstedentocht-app

Freed ontwikkelt Elfstedentocht-app

Interactief specialist Freed Mobile+Interactive uit Surhuisterveen heeft de opdracht gekregen om een mobiele applicatie voor de Koninkijke Vereniging de Friesche Elfsteden te ontwikkelen. Deze applicatie is een van de communicatiemiddelen die de vereniging inzet tijdens de eerstvolgende Elfstedentocht.

Friese samenwerking

“Wij vinden het geweldig dat we als Friese partij onze naam mogen verbinden aan deze heroïsche schaatstocht” vertelt Wouter Slotegraaf. “Als tiener hebben we de laatste Elfstedentocht zelf nog meegemaakt en vanaf nu worden we zelf onderdeel van het communicatieplatform. Het zou natuurlijk fantastisch zijn dat de tocht ergens de komende jaren weer eens plaats zou kunnen vinden”.

Het contact is tot stand gekomen via het Drachtster ICT bedrijf Arrix, sinds enkele jaren de vaste ICT partner en verantwoordelijk voor de infrastructuur en de website. “We hebben samen met de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden gezocht naar een geschikte partij en kwamen al snel bij Freed uit. Een Friese partij met een nuchtere, creatieve maar toch ook zeer specialistische kijk op mobiele zaken” aldus Arjen Miedema, software engineer bij Arrix.

Multi-mode app

De mobiele app zal in eerste instantie gericht zijn op de nieuwsvoorziening vanuit de organisatie rondom de Elfstedentocht, met een sterke focus op informatie voor de deelnemers. De app krijgt, met als de website, een zogenaamde “zomermodus” en “tochtmodus”. Op het moment dat de Elfstedentocht aanstaande is, kan de app met één druk op de knop functionaliteit activeren die van belang zijn voor de deelnemers gedurende de dag dat de tocht verreden wordt. Leden kunnen via de app ook hun persoonlijke profiel bekijken. Daarnaast brengt de app ook alle informatie die de vereniging tijdens de voorbereidingen van en gedurende de tocht communiceert.

De verwachting is dat de eerste versie van de app in de tweede helft van 2019 gerealiseerd kan worden.

Bron: www.freed.nl – Wouter Slotegraaf

 
Button