Nieuws
/

Feanster Wielerweek in de steigers

Feanster Wielerweek in de steigers

Feanster Wielerweek in de steigers

De tweede editie van de Feanster Wielerweek staat in de steigers. De week is dit jaar door de schoolvakanties opgeknipt in twee delen. Het eerste deel zal plaatsvinden in het weekend van vrijdag 13 juli tot en met zondag 15 juli. Het tweede deel zal zich concentreren rond de Pieter Weening Classic en de Profronde. Het tweede deel zal starten op zaterdag 28 juli tot en met dinsdag 31 juli.

Het spits wordt ook deze editie afgebeten door de Kidsday die ook dit jaar in het teken zal staan van de verkeersveiligheid. Tijdens de Kidsday  gaat de organisatie weer nauw samenwerken met de partners van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Fryslân. “Er wordt door de partners weer een keur aan activiteiten aangeboden. Door het succes van vorig jaar hebben de eerste scholen zich alweer aangemeld”, vertelt Ronnie van der Veen van de organisatie enthousiast.

Zaterdag 14 juli zal een echte fietsdag worden voor jong en oud. Over de echte details kan Van der Veen nog niet uitweiden. “Ik kan alleen zeggen dat het mooi wordt en heel uniek”. Op de zondag zal er een ladiesday worden georganiseerd. De organisatie hoopt dat veel vrouwen deze dag op de fiets stappen. “We proberen prominente rensters richting Surhuisterveen te krijgen om de vrouwen op deze dag te begeleiden en te voorzien van tips. De gezelligheid staat deze dag hoog in het vaandel”, vervolgt Van der Veen.

Het tweede deel van de Feanster Wielerweek start op zaterdag 28 juli en zal volledig in het teken staan van de 13e Pieter Weening Classic. Dit jaar worden er weer compleet nieuwe routes gereden. “Inmiddels staan de eerste routes op papier”, geeft Jack Bouw de toercoördinator aan van het Feanster Wielecomité aan. Op zondag 29 juli wordt het tweede Feanster Foodfestival georganiseerd. Op maandag 30 juli wordt er voor de kinderen van de basisscholen een Dikke Banden Race verreden.

Op dinsdag 31 juli is de 37ste Profronde van Surhuisterveen. De organisatie zal er weer alles aan doen om top coureurs uit de Tour de France richting het Feanster centrum te halen.  De Profronde  wordt traditiegetrouw verreden op de eerste dinsdag na de Tour de France.

 

 
Button