Nieuws
/

Feanster missen Miranda en Wieneke kijken uit naar Profronde

Feanster missen Miranda en Wieneke kijken uit naar Profronde

Foto - Van der Lijn Wereldmode rondemissen Miranda (l.) en Wienenke

Miranda Hoogsteen (16) en Wieneke Batema (23) mogen namens Van der Lijn Wereldmode tijdens de 41ste Profronde van Surhuisterveen op dinsdag 25 juli aanstaande de diverse winnaars en natuurlijk de Tourvedetten flankeren op het erepodium.

Beide dames zijn geboren en getogen in Surhuisterveen en dus opgegroeid met het fenomeen Profronde. ,,Van jongs af aan kom ik al bij de Profronde en ik krijg er sowieso wel veel van mee want mijn vader Alle is de penningmeester van het Wielercomite’’, verklaart Miranda Hoogsteen. ,,Het leek me altijd al leuk om een keer rondemiss te zijn en nu ik zestien ben mag het en daar ben ik best wel trots op.’’

Bij de verkiezing teen of Friesland 2023 eindigde ze bij de eerste acht. Hoogsteen: ,,Volgend jaar wil ik graag weer meedoen want het is gewoon een super leuke ervaring.’’ In het dagelijks leven volgt ze de opleiding tot Marketing&Communicatie Specialist aan het Friesland College in Heerenveen. Daarnaast is ze veel in de dansschool in Marum te vinden en is ze veel creatief bezig.

Hoogsteen wil gewoon een leuke dag beleven op de dag van de Profronde maar stiekem vindt ze het toch best wel een beetje spannend. ,,Ik weet niet precies wat ik er van verwachten kan maar ik stress niet helemaal hoor en ik ga vooraf ook nog even wat leuks doen met Wieneke om even kennis te maken dus dat maakt het dan ook wel wat makkelijker.’’

Wieneke Batema denkt er hetzelfde over. ,,Ik laat het op mij afkomen en ik hoop op mooi weer natuurlijk’’, aldus Batema. Ook deze Miss Van der Lijn Wereldmode 2023 slaat nooit een Profronde over. ,,Ik woon aan de Jan Binneslaan en dat is aan het parcours dus ik ben er mee opgegroeid en ben er elk jaar wel te vinden’’ Een vriendin van Batema was vorig jaar rondemiss en die vond het een hele leuke ervaring dus hoefde Batema niet lang na te denken toen ze werd gevraagd.

Naast haar drukke baan als accountmanager voor de zakelijke markt bij ABD Renault in Drachten is ze bijna dagelijks in de sportschool te vinden. Het wielrennen volgt ze een beetje zijdelings. ,,De Tour de France krijg ik wel wat van mee en ik volg Henk Bos wel een beetje want dat is een oud-collega van mij bij Friesland Lease’’, zegt Batema. Als ze niet op het werk of in de sportschool te vinden is dan is de kans groot dat ze samen met haar vriendinnen een drankje doet in Brasserie Kolkzicht. ,,Want ik ben een echt gezelligheidsmens’’, lacht Batema.

 
Button