Nieuwsarchief
/

Ellen van Dijk wint Bloeizone Fryslan tijdrit in Surhuisterveen

Ellen van Dijk wint Bloeizone Fryslan tijdrit in Surhuisterveen

Foto Bloeizone Fryslan Tour - Winnares van de tijdrit, Ellen van Dijk

Ellen van Dijk won donderdagmiddag de openingstijdrit in de Bloeizone Fryslan Tour in Surhuisterveen. De wereldkampioene, die eind vorig jaar in het Belgische Leuven voor de tweede keer in haar carrière de mondiale titel veroverde, was over de 14,4 kilometer zeven seconden sneller dan de verrassende Riejanne Markus. "Ik heb aan deze wedstrijd de voorkeur gegeven boven de Strade Bianchi. Gewoon omdat dit een van de weinige mogelijkheden is om in de regenboogtrui aan de start te staan". Onder schitterende weersomstandigheden, zon en een beetje wind, liet ze er geen enkele twijfel over bestaan, wie de sterkste was. Opgetogen met haar tweede plaats was ook Riejanne Markus van Team Jumbo-Visma. "De afgelopen winter heb ik bij de ploeg aangegeven dat ik mijn tijdrijden wou verbeteren. Daar is hard aangewerkt en als er dan dit resultaat uitkomt, dan mag je dik tevreden zijn". Derde werd op 25 seconden een van de andere favorieten, de Zwitserse Marlen Reusser. Maar de Europese kampioene moest dit keer genoegen nemen met de derde plaats.

Heel knap was het rijden van Nicole Steigenga uit Exmorra. Met een negende plaats reed de renster van het Noorse Team Coop-Hitec Products zich in de top-tien.

De uitslag: 1. Ellen van Dijk (Trek-Segafredo) 18.34 minuut; 2. Riejanne Markus (Team Jumbo-Visma) op 0.07; 3. Marlen Reusser Zwi. (Team SD Worx) op 0.25; 4. Katie Archibald Gbr. (Ceratizit-WNT Pro Cycling) op 0.45; 5. Lisa Klein Dld. (Canyon//SRAM Racing) op 0.50; 6. Alice Barnes Gbr. (Canyon//SRAM Racing) op 56; 7. Sarah Roy Gbr. (Canyon//SRAM Racing) op 0.59; 8. Elizabeth Holden Gbr. ( Le Col-Wahoo) op 1.02; 9. Nicole Steigenga (Team Coop-Hitec Products op 1.03; 10. Jip van den Bos (Team Jumbo-Visma) op 1.05.

 
Button