Nieuwsarchief
/

Eli Iserbyt wint ook 2e wereldbekermanche in Waterloo

Eli Iserbyt wint ook 2e wereldbekermanche in Waterloo

Eli Iserbyt wint ook 2e wereldbekermanche in Waterloo

Eli Yserbyt won zondag de tweede manche van de Telenet Cyclo-cross World Cup. In het Amerikaanse Waterloo was de jonge Belg van Pauwels-Bingoal opnieuw afgetekend de sterkste. Evenals vorige week in Iowa City finishte de Belgische kampioen Toon Aerts als tweede.  Michael Vanthourenhout werd derde.

Beste Nederlander was Corné van Kessel (foto) op een vijfde plaats. Joris Nieuwenhuis werd achtste en Lars van der Haar dertiende.

Iserbyt verstevigde in de thuisbasis van Trek zijn leidende positie in het wereldbekerklassement. Toon Aerts is tweede op 20 punten en Gianni Vermeersch derde op 40 punten.

Bij de vrouwen won de Tsjechische Katerina Nash voor de Zwitserse Jolanda Neff en de Britse Evie Richards. Manon Bakker en Maud Kaptheijns werden respectievelijk achtste en negende. Nash is leidster in de wereldbeker na twee manches. Bij de beloften-vrouwen leidt Inge van der Heijden.

De Telenet Cyclo-cross World Cup bestaat uit negen wedstrijden. De World Cup kalender ziet er verder als volgt uit:

20/10 Bern (Zwi.)          

16/11 Tabor (Tsj.)

24/11 Koksijde (B.)

22/12 Namen (B.)

26/12 Heusden-Zolder (B.)

19/01 Nommay (Fr.)

26/01 Hoogerheide

De UCI Wereldbeker wordt in Nederland uitgezonden op Eurosport en NOS online met samenvattingen op NOS en Sporza. Koksijde en Heusden-Zolder ook live op Sporza.

 
Button