Nieuwsarchief
/

Eli Iserbyt leidt in Wereldbeker; Quinten Hermans in Superprestige

Eli Iserbyt leidt in Wereldbeker; Quinten Hermans in Superprestige

Eli Iserbyt leidt in Wereldbeker; Quinten Hermans in Superprestige

Eli Iserbyt ‘vlinderde’ in Bern naar zijn derde wereldbekerzege op rij. Zijn zesde overwinning in het nog prille veldritseizoen. De Superprestigewedstrijd in Boom liet de frontman van Pauwels Sauzen-Bingoal zaterdag aan zich voorbijgaan.

Toon Aerts was de sterkste in Boom voor Quinten Hermans, de nieuwe leider in de Superprestige, en de jonge Brit Tom Pidcock. Corné van Kessel (foto boven) en Lars van der Haar werden respectievelijk vierde en vijfde. Na twee manches, Gieten en Boom, staan de twee Nederlanders tweede en derde in het tussenklassement.

In Bern reed een sterke Toon Aerts in de finale naar een tweede stek achter Iserbyt. Michael Vanthourenhout werd derde. Corné van Kessel en Lars Boom werden vijfde en zesde. Joris Nieuwenhuis werd negende. Gosse van der Meer werd 33ste.  

Gianni Vermeersch won donderdag de cross in Ardooie voor Tom Pidcock en Belgisch wegkampioen Tim Merlier.

Vrouwen

In Bern won Annemarie Worst (foto boven) de wereldbekerwedstrijd voor Ceylin del Carmen Alvarado. De Britse Anna Kay werd derde. Yara Kastelijn werd vijfde. In het WB-klassement leidt de Tsjechische Katerina Nash.

In Boom was de winst voor Alice Maria Arzuffi voor Eva Lechner en Ceylin del Carmen Alvarado. De verdere uitslag: 4. Annemarie Worst; 5. Yara Kastelijn; 8. Inge van der Heijden; 9. Maud Kaptheijn. In het klassement van de Superprestige leidt Sanne Cant voor Eva Lechner en Ceylin del Carmen Alvarado, die leidster is in het beloften klassement.  

In Ardooie was de winst voor Kim Van de Steene. Thaliata de Jong werd zesde.

In Hoogeveen werd Finn Hiemstra derde in categorie 7 voor Thomas Huitema (4e). Mads de Roos werd zevende.

 
Button