Nieuwsarchief
/

Elfwegentocht: De Friese Rabobanken doen mee!

Elfwegentocht: De Friese Rabobanken doen mee!

Elfwegentocht: De Friese Rabobanken doen mee!

Vervoer, in het bijzonder het autorijden, heeft een grote invloed op de uitstoot van CO2. En om die reden hebben Friese studenten de 11-wegentocht geïnitieerd. 

Van 1 tot en met 14 juli zullen zoveel mogelijk mensen zich in Fryslân fossielvrij voortbewegen. De bedoeling is dat het verkeersbeeld deze twee weken wordt bepaald door elektrische auto’s, taxi’s, deelauto’s, groengasbussen, fietsen en vele andere bijzondere duurzame voertuigen.

De Elfwegentocht prijkt als veertiendaags evenement ook op de kalenders van de Friese Rabobanken. ,,Als het wat moet worden met de naleving van het klimaatakkoord dan moeten we de mouwen opstropen”, aldus Baukje de Vries, manager Bedrijven bij Rabobank Noordoost Friesland. Baukje: ,,Alleen samen kunnen we het verschil maken.” Om die reden betrekt ze alle Friese Rabobanken actief bij het onderwerp.

Medewerkers van de Friese Rabobanken gaan twee weken lang zo veel mogelijk duurzaam naar het werk. Ze worden gestimuleerd te fietsen, elektrisch te rijden, blauwe diesel te tanken, te carpoolen of bijvoorbeeld een dag te werken bij een Rabobank kantoor in zijn/haar eigen omgeving.

Baukje: ,,Niet iedereen zal en kan zich natuurlijk van 1 juli tot 14 juli fossielvrij verplaatsen. Voorop staat dat onze klanten er geen enkele hinder van mogen onder vinden. Maar door bewustwording en met creativiteit is veel mogelijk.” Het streven is om minimaal de helft van de woon-werk kilometers fossiel vrij te maken. De bank hoopt dat de medewerkers door deze ervaring ook in de toekomst vaker op een duurzame wijze van en naar het kantoor zullen reizen. De Friese Rabobanken geven op deze manier invulling aan de missie ‘growing a better world together’.

Een team van de Rabobank is zaterdag 14 juli a.s. eveneens present in de Elfwegenfietstocht van Surhuisterveen over de Wâldwei naar Leeuwarden en terug via een andere route naar Surhuisterveen. Meer informatie hierover op deze site.

 
Button