Nieuwsarchief
/

Rondemissen en mister fraai in beeld

Rondemissen en mister fraai in beeld

De huldigingen worden dit jaar verzorgd door twee missen en een ‘rondemister’. Dit doen ze uit naam van Van der Lijn Wereldmode, het Feanster modehuis met unieke topmerken, een persoonlijke sfeer en een deskundig Fashionteam heeft de missen en mister volgens de laatste trends gekleed.

Door Erik Jager

  

 

Het nationaal kampioenschap kent vele huldigingen. Hierdoor heeft de begeleidster van de missen, Tessa Pander, gekozen voor een tweede rondemiss en met de vrouwendag op zaterdag voor een rondemister. Een rondemister is nieuw in Surhuisterveen. ,,Dit leek ons gepast”, zegt Pander. ,,Met een heuse vrouwendag op zaterdag hoort er een rondemister bij.” De rondemissen tijdens de kampioenschappen zijn Talitha de Jong (18) en Jennifer Dijkstra (17) en de rondemister is Oane Jan Fokkinga (25).

Op 19 november van dit jaar werd Talitha de Jong gekozen als Miss Van der Lijn Wereldmode. Tijdens deze missverkiezing in Tolbert won ze tevens een tweede titel: Miss Beauty Popularity, de publieksprijs. ,,Het was een super-ervaring”, zegt Talitha. ,,Ik ben trots op mijn twee titels.” De uit Surhuisterveen afkomstige miss heeft dit jaar al ervaring op kunnen doen tijdens het pinksterweekend. Bij de Ronde van de Kerspelen en het Districtskampioenschap in Harkema mocht zij de winnaars op het podium flankeren.

Talitha is zeer vereerd dat zij in haar eigen woonplaats actief mag zijn als rondemiss. ,,Het is zeer speciaal, want ze fietsen bij ons thuis door de tuin”, vertelt ze enthousiast. Als hobby heeft Talitha bikini-fitness. ,,Hierdoor heb ik veel podiumervaring opgedaan en dat komt mij nu goed van pas.” Overdag volgt ze de kappersopleiding bij ROC Friese Poort in Leeuwarden. ,,Een geweldige opleiding en ik wil zeker verder in het kappersvak.”

Naast Talitha zal de in Harkema geboren Jennifer Dijkstra, die tegenwoordig in Opende woont, de huldigingen verzorgen. Jennifer heeft inmiddels veel ervaring met missverkiezingen en ze presteerde daarin niet onverdienstelijk. ,,Vorig jaar wist ik in de Postwagen in Tolbert de titel Miss Beauty Princess te winnen”, zegt de trotse blondine. In het dagelijks leven gaat Jennifer naar het Alfa College in Groningen, waar ze de studierichting secretarieel volgt.

Jennifer omschrijft zichzelf als een vrolijke stoere beauty. De dames kennen elkaar van een gezamenlijke passie, motorcross. Beide zijn ze actief in de klasse 125cc. ,,Puur voor de fun”, zeggen de twee missen, die uitkijken naar het KNWU NK Veldrijden in Surhuisterveen.

De rondemister tijdens het KNWU NK Veldrijden is Oane Jan Fokkinga. Oane Jan, die dagelijks als ZZP’er actief is in de bouw, woont in Opende en deelt dezelfde passie als zijn collegae op het podium: motorcross. (lees verder onder de foto)

Vanaf zijn vijfde jaar is Oane Jan al actief in de motorsport. Waarvan een jaar internationaal in de Supermoto. ,,Het werk heeft ervoor gezorgd dat ik een stapje terug heb moeten doen, maar volgend seizoen ga ik de draad weer oppakken”, vertelt hij. ,,Ik vind het wel bijzonder om de allereerste mister te zijn in Surhuisterveen. Aan een verkiezing heb ik niet meegedaan. Ik ben gevraagd door Tessa Pander en zij gaf aan dat het heel leuk is en dat wil ik graag beleven.”

Een echte favoriet heeft het drietal niet. ,,Als ik een naam moet noemen, kies ik voor mijn naamgenote Thalita de Jong”, zegt Talitha. ,,Ik ga voor Mathieu van der Poel”, vult Jennifer aan en Oane Jan kiest voor Marianne Vos.

De drie worden gekleed door Van der Lijn Wereldmode, hun kapsel wordt verzorgd door kapsalon Kreatief uit Opende en de visagie komt van Schoonheidssalon Helfrich. Het plaatje wordt compleet gemaakt met bloemen van Flowers by Leentje. De fotografie is in handen van Roy Froma Fotografie.

 

 

 
Button