/

De weekendcrossen: winst voor Van der Meer, Worst, Kastelijn, Hermans en Iserbyt

De weekendcrossen: Beringen, Superprestige Asper-Gavere, Irvine en Contern

Dit weekend was het internationale crosspeloton actief in Beringen, Asper-Gavere, het Britse Irvine en het Luxemburgse Contern.

Gosse van der Meer (Surhuizum) won zondag de cross in het Britse Irvine voor Ian Field.

In de Ethias Cross in Beringen won Europees kampioene Annemarie Worst. In de voorlaatste ronde ontdeed de jonge Nederlandse zich van de prima koersende 29-jarige Utrechtse Geerte Hoeke en de Amerikaanse Katie Compton. Puck Pieterse en Suzanne Verhoeven werden respectievelijk vierde en achtste.

Bij de mannen won Quinten Hermans afgetekend de klimcross op de oude mijnberg. Z’n eerste overwinning van het seizoen. Belgisch kampioen Toon Aerts werd tweede voor de Brit Tom Pidcock.

De Superprestige wedstrijd in Asper-Gavere was voor Yara Kastelijn. Haar eerste grote overwinning. Tweede werd haar Italiaanse 777 ploegmate Alice Maria Arzuffi voor onze jonge landgenote Ceylin del Carmen Alvarado, de winnares van Gieten. Annemarie Worst reed naar een vierde stek. Inge van der Heijden en Geerte Hoeke werden achtste en negende.

In het tussenklassment in de Superprestige, na Gieten, Boom en Asper-Gavere, leidt Yara Kastelijn met 39 punten voor Ceylin del Carmen Alvarado 38 punten en de Italiaanse Eve Lechner met 35 punten.

Ook in de derde manche van de Superprestige in Asper-Gavere stond er geen maat op Eli Iserbyt. De frontman van Pauwels Sauzen-Bingoal zette na een kwartier de koers naar zijn hand en wint onbedreigd. ZIjn zevende overwinning van het seizoen. Lars van der Haar reed eveneens een knappe race en werd tweede. Het leverde hem tevens de leidende positie op in de Superprestige na drie manches. Laurens Sweeck werd derde. Corné van Kessel werd zevende en Joris Nieuwenhuis elfde. Bij de junioren won Thibaut Nys.

In het Luxemburgse Contern was de winst voor Shirin van Anrooy (17). De wereldkampioene van 2016 werd tweede, haar eerste podiumplaats na haar rentree. Jens Dekker vierde zijn rentree met een negende plaats. Thijs Aerts won. Tim van Dijke en Stan Godrie werden vijfde en zesde.

In Munchen won Aniek van Alphen. Bij de mannen de Zwitser Loris Rouiller.

Coen Vermeltfoort won de strandrace Hoek van Holland – Den Helder over 135 kilometer. De Nederlandse kampioen strandracen kreeg Ivar Slik en Lars Boom mee op het podium. Bij de vrouwen won Riejanne Markus.

In het Slowaakse crossweekend was zowel in Podbrezova als in Topolcianky de winst voor de Belg Jim Aernouts en bij de vrouwen voor de Tsjechische Pavla Havlikova.

In Schijndel werd Finn Hiemstra derde in categorie 6. Thomas Huitema werd zevende. In categorie 7 werd Mads de Roos vijfde en Danijel Agricola zevende.

Foto onder: Finn Hiemstra