Nieuwsarchief
/

De cross: Van Vleuten, Bentveld, Van der Meer, DavidvdP & meer

De cross: Van Vleuten, Bentveld, Van der Meer, DavidvdP & meer

De cross: Van Vleuten, Bentveld, Van der Meer, DavidvdP & meer

De cross stond dit weekend even in de schaduw van het WK wegwielrennen in Yorkshire.

Annemiek van Vleuten won op indrukwekkende wijze de titelstrijd bij de vrouwen. Uittredend kampioene Anna van der Breggen finishte als tweede. Van Vleuten staat zondag 13 oktober aan de start van de vrouwenwedstrijd in Gieten. “Ik vind crossen gewoon leuk’, meldt de kersverse wereldkampioene. Ook de veldrit in Rhenen staat op haar lijstje.

Leonie Bentveld

Leonie Bentveld werd zaterdag vijfde in de veldrit in Dordrecht. De nationale kampioene bij de nieuwelingen-meisjes reed mee in de wedstrijd voor elitevrouwen. Ceylin del Carmen Alvarado won voor Yara Kastelijn en Lorena Wiebes. Een sterke prestatie van de renster uit Burgum. In Gieten, waar ze vorig jaar won, staat ze weer aan de start bij de nieuwelingen-meisjes.

Gosse van der Meer

Gosse van der Meer won de 5e editie van de Cloppenburger Citycross Rennen, een onderdeel van de Cloppenburger Stadsfeesten.

David van der Poel wint in Vittel

David van der Poel won zaterdag de cross in het Franse Vittel. Marcel Meisen was dit weekend twee keer succesvol. Zaterdag won hij de 1e wedstrijd van de Toi Toi Cup in het Tsjechische Mlada  Boleslav. Zondag was hij de sterkste in de GP Poprad in Slowakije. In Mlada Boleslav won de Belgische Alica Francke voor Geerte Hoeke. Zondag in Poprad waren de rollen omgekeerd.

 
Button