Nieuws
/

De Cross: Programma VdP, Wout terug in Loenhout, Dekker wereldkampioen, cross zondag

De Cross: Programma VdP, Wout terug in Loenhout, Dekker wereldkampioen, cross zondag

De Cross: Programma VdP, Wout terug in Loenhout, Dekker wereldkampioen, cross zondag

Wereldkampioen Mathieu van der Poel heeft zijn programma voor de maand december bekend gemaakt. Morgen, zondag 1 december, rijdt hij de Zilvermeercross in Mol. De dag nadien vertrekt voor een trainingskamp met Corendon-Circus. In het weekend van 7 en 8 december laat hij daarom de crossen in Essen en Zonhoven vallen.

Het decemberprogramma Van der Poel

01/12 Zilvermeercross Mol

14/12 Hotondcross Ronse DVV Trofee

15/12 Druivencross Overijse

21/12 Waaslandcross Sint-Niklaas Rectavit

22/12 Namen Wereldbeker

26/12 Heusden-Zolder DVV Trofee

27/12 Azencross Loenhout DVV Trofee

29/12 Diegem Superprestige

Comeback Wout van Aert mogelijk in Loenhout

Als de medische staf van Jumbo-Visma groen licht geeft maakt de drievoudige wereldkampioen veldrijden Wout van Aert zijn comeback in de Azencross in Loenhout (DVV Trofee) op 27 december a.s. Vanaf 5 december trekt Van Aert naar Spanje om een week later (11-19 december) op het trainingskamp van Jumbo-Visma aan te sluten.

Erik Dekker wereldkampioen

Na zijn Europese titel is Erik Dekker ook wereldkampioen bij de Masters 50+ geworden. De titelstrijd was op Provinciaal domein Het Zilvermeer in het Belgische Mol. Eddy van IJzendoorn werd kampioen bij de Masters 35-39 jaar.

In het Tsjechische Kolin won de Belg Dieter Sweeck de wedstrijd in het kader van de Toi Toi Cup. Bij de vrouwen won de Tsjechische Pavla Havlikova.

Morgen, zondag 1 december, wordt er gecross in Mol (B.). Aan het vertrek ook Mathieu van der Poel. De wedstrijd telt niet mee voor de klassementen. Gosse van der Meer staat aan het vertrek in het Franse Lanarvily.

 

 
Button