Nieuwsarchief
/

Cycling Team Fryslân rijdt op 14CARBON út Koudum

Cycling Team Fryslân rijdt op 14CARBON út Koudum

Foto@cyclingteamfryslan

De renners van Cycling Team Fryslân trainen en koersen vanaf dit seizoen op racefietsen van 14CARBON uit Koudum! Een Fries wielerteam, dat al vele Friese sponsoren aan zich had verbonden, heeft nu dus ook een Friese fietsenfabrikant aan zich weten te binden. Want een Fries elitesteam hoort natuurlijk ook op een Friese fiets te racen!

14CARBON

14CARBON is een nieuwe innovatieve speler op de fietsmarkt die o.a. gebruik maakt van Nanotechnologie. Een nieuwe speler uit Koudum-Fryslân die daarnaast erg ver is in de ontwikkeling van een ‘functioneel onbreekbaar’ frame. 

De ontwikkeling van ons prototype de ‘Nano Bike’ is gedaan met diverse partijen o.a. scheikundigen & 3D engineers en heeft meer dan 3 jaar geduurd. Het nanomateriaal (o.a. nano graphene, nano polymers, nano silicium and nano aluminium) dat gebruikt is voor de realisatie van het prototype frames is een toekomstig alternatief voor de thans veelal gebruikte ‘Carbon’ composiet.

Inmiddels hebben we een prototype beschikbaar. In de verdere ontwikkeling en realisatie zullen diverse partijen hierin een voorname rol gaan spelen. Vanuit het sportieve vlak gaan de elite-renners van ons fabrieksteam Cycling Team Fryslân op korte termijn de nieuwe fietsen uitgebreid testen voordat deze uiteindelijk beschikbaar komen voor de commerciële markt.

Foto@14carbon.com

CARBON!

Aangezien deze ontwikkelingen nog steeds in volle gang zijn richten we ons op dit moment nog helemáál op de Carbon frames. Ook in dit segment bieden we diverse modellen aan en willen wij ons onderscheiden t.o.v. andere fietsmerken.

Klantgericht meedenken

In ons assortiment hebben we diverse frames/fietsen voor race, gravel en mtb. Maar ook bijvoorbeeld een hybride – dan wel ‘meegroei fiets’ of een elektrisch exemplaar. Veranderen je plannen; dan is dat geen enkel probleem voor ons, want je fiets is voor ons enorm snel aan te passen aan je nieuwe behoefte. Wil je meer veranderen of uitbreiden bedenk dan dat we onderdeel zijn van een technologisch bedrijf dat gespecialiseerd is in nanotechnologie. Ook voor de specialistische specialist of voor de ‘diehard roadies’ en tijdritspecialisten hebben we een uitgekiend custom-programma met diverse modellen.

Missie

Het uiteindelijke doel van 14CARBON is namelijk het ontwikkelen van duurzame, sterke, onderscheidende en op maat gemaakt ‘fietsframe voor het leven’, door het gebruik van 3D technologie & unieke multi-inzetbare Nanovezel toepassing, tegen een acceptabele prijs/kwaliteit verhouding, geproduceerd in Fryslân.

Meer informatie op www.14carbon.com.

Bron: 14CARBON

 
Button