Nieuwsarchief
/

Cycling Team Fryslân in nationale Clubcompetitie

Cycling Team Fryslân in nationale Clubcompetitie

Cycling Team Fryslân in nationale Clubcompetitie

Cycling Team Fryslân rijdt in 2019 in de nationale Clubcompetitie. De formatie heeft de bevestiging gekregen dat deelname aan de landelijke Clubcompetitie officieel is.

“Ons eerste doel voor 2019 is bereikt, waarbij wij een selectie van 16 renners hebben ingeschreven”, meldt woordvoerder van de ploeg, Teake Oppewal. Het is voor het eerst sinds 4 jaar dat er weer een Fries team in de landelijke competitie rijdt. De ploeg start onder de naam: WVCS Sneek - Cycling Team Fryslân.

Het Friese team is één van de 30 ploegen die aan de competitie deelneemt. Tien wedstrijden, inclusief het finaleweekend, telt de competitie 2019. De reeks opent op zaterdag 6 april in Parkstad Veendam met de Grote Omloop van de Veenkoloniën. Eén Friese wedstrijd is in de competitie opgenomen: de Ronde van de Kerspelen in Harkema op zaterdag 24 augustus.

Het wedstrijdprogramma van de Clubcompetitie 2019 uit:

Zaterdag 6 april – Grote Omloop van de Veenkoloniën, Zaterdag 13 april – Zuiderzee Ronde, Zaterdag 18 mei – ZHE Tour, Zaterdag 25 mei – Omloop Hoeksche Waard, Woensdag 5 juni – Parel van de Veluwe, Zaterdag en zondag 15-16 juni – Wielerweekend Roden, Zondag 7 juli – Omloop der Zevenheuvelen, Zaterdag 24 augustus – Ronde van de Kerspelen, Zaterdag 31 augustus – Ploegentijdrit, Zaterdag en zonder 14-15 september – Finale Clubcompetitie

 
Button