Nieuwsarchief
/

Brug met trap in KNWU NK veldritparcours Surhuisterveen

Brug met trap in KNWU NK veldritparcours Surhuisterveen

In tegenstelling tot de 22e Internationale Centrumcross van begin januari vorig jaar is het parcours van het KNWU NK Veldrijden op zaterdag 13 en zondag 14 januari a.s. licht gewijzigd. ,,Na de wedstrijd hebben we samen met veldritcoördinator van de KNWU, Ad van Grootel, en de jury het parcours kritisch bekeken,” vertelt Geert Visser, die bij het wielercomité verantwoordelijk is voor het parcours.

Woensdag jl. is een delegatie van de KNWU, bestaande uit Ad van Grootel, wedstrijdleider Wilfried Haan en Rob Meeuwessen, opnieuw in Surhuisterveen geweest om het parcours onder de loep te nemen.

In vergelijking met vorig jaar zijn er een aantal wijzigingen in het parcours doorgevoerd. ,,Zo zijn bijvoorbeeld de start en finish uit elkaar getrokken. De start is op de brede Vierhuisterweg bijna ter hoogte van de Post Cleaning verzorgingspost. De finish blijft bij de Feanster Toer op De Kolk. Ook het aantal zandstroken is teruggebracht naar één: de traditionele, geaccidenteerde strook naast Brasserie Kolkzicht.

Een noodzakelijke ingreep was het verplaatsen van de brug. De laatste jaren werd de brug gebouwd naast permanence De Bining. De brug is nu verhuisd naar het weiland achter Lidl, omdat deze supermarkt bereikbaar moet blijven. De Lidl is nu via de Baansein onder de brug door te bereiken. De top van de brug wordt bereikt via een trap. Na de brug komen de balken van Loonbedrijf Luimstra.

Visser en zijn vrijwilligers steken er altijd veel tijd in om het parcours in en rondom het centrum in orde te brengen. ,,Het is en blijft uniek om een veldrit in het centrum te organiseren,” vertelt Visser. ,,Wij hebben de nodige ervaring, maar je moet continu anticiperen op de veranderingen die in een centrum plaatsvinden.”

Op de foto vlnr.: Wilfried Haan, Rob Meeuwessen, Ad van Grootel, Geert Visser en Albert Helfrich, voorzitter Stichting Wielercomité Surhuisterveen

Foto onder: De contouren van de verzorgingspost worden zichtbaar.

 
Button