Nieuwsarchief
/

Brasserie Kolkzicht al 25 jaar een begrip: 'Wij willen mensen blij maken!'

Brasserie Kolkzicht al 25 jaar een begrip:  'Wij willen mensen blij maken!'

‘Mensen blij maken daar genieten wij van’, zegt Johan Tigchelaar met een glimlach op het gezicht over waar hij samen met broertje Bert-Jan en zusje Janet al bijna 25 jaar mee bezig is in Brasserie Kolkzicht. Op 1 september is de familie Tigchelaar 25 jaar gevestigd in Surhuisterveen met al die tijd een verbinding met de Profronde.

‘Voor ons voelt het niet als werk. We vinden het mooi. Daarom houden we het zo lang vol’, concludeert Tigchelaar. ‘We kunnen het samen goed met elkaar vinden en hebben weinig last van stress.’ Terwijl het toch vaak druk is. ‘We doen alles koffie, lunch, diner en kroeg. Alhoewel dat laatste wel wat terugloopt.’

In de afgelopen ruim twee decennia heeft Tigchelaar de tijd zien veranderen. ‘In de tijd dat de disco nog populair was hadden we hier regelmatig wel driehonderd man jeugd in de zaak. De tafels aan de kant en een deejay erbij. Geweldige avonden waren dat.’ Inmiddels is het uitgaansleven veranderd. Daar hebben ze bij Kolkzicht op ingespeeld. ‘We hebben flink geïnvesteerd en leggen meer de nadruk op ons restaurant. Onze keuken is drie keer zo groot geworden en het effect merken we al. We zitten ieder weekend vol.’

‘We wisten wel dat het goed uit zou pakken. Ik ben regelmatig in het Westen en daar zag je de ontwikkelingen van meer gericht zijn op eten al. Die trends zie je een tijd later dan in onze regio terug.’ Het trekt zegt Tigchelaar ook mensen naar Kolkzicht die er voorheen misschien niet kwamen. ‘De beleving is anders. Klanten zitten nu in een restaurant en niet in een discotheek. We zijn echt traditioneel met warme groenten en rauwkost op tafel. Daar zetten we vol op in. We blijven volop innoveren.’

Tegenwoordig gaat rond middernacht de deur op slot, terwijl in het verleden tot diep in de nacht de tap los was. ‘Mensen komen nu bij ons eten en dan kunnen ze lekker nazitten als ze willen. Het café DNA zit nog in ons bloed hoor.’ De Tigchelaars groeiden op in het café van hun ouders en ook opa en oma hadden een kroeg. ‘Ik doe samen met mijn vrouw en zwager net natte gedeelte. Bert-Jan en Janet richten zich helemaal op de keuken.’

Al bijna 25 jaar is er de relatie met het Wielercomité en de Profronde. ‘Vanaf het begin hebben we er op ingezet. Live-muziek. We hebben de Wiko’s uit Menaldum hier een keer of zeven gehad. We begonnen met een bar buiten en Radio 538 kwam jaren achter elkaar. De entourage heeft echt een vlucht genomen in de loop der jaren. De VIP-tent voor alle genodigden heeft nog bij ons gestaan en wij zorgden voor de feestbeleving. Overdag de wielerliefhebbers en ’s avonds de feestgangers uit de regio. Dat is zo gegroeid en daar hebben wij zeker aan bijgedragen.’

 

 
Button