Nieuws
/

Bouwlocaties veilig met mobiel cameratoezicht van Kooi Security

Bouwlocaties veilig met mobiel cameratoezicht van Kooi Security

Bouwlocaties veilig met mobiel cameratoezicht van Kooi Security

Vandalisme en diefstal zorgen elk jaar voor miljoenen euro’s schade op bouwplaatsen. Dit betreft niet alleen materiële schade, maar ook schade doordat projecten hiermee vertraging oplopen. Met de mobiele hightech camerasystemen van Kooi Security die bouwterreinen 24/7 bewaken kan dit worden voorkomen. “Omdat wij als specialist zowel service, planning, ontwikkeling, productie als de alarmcentrale allemaal in eigen huis hebben kunnen we snel en flexibel op de vraag van onze klanten inspringen”, vertelt Pieter Kooi van Kooi Security.

Kooi zag in 2010 een gat in de markt voor geavanceerde mobiele camerabewaking als betrouwbaarder en betaalbaarder alternatief voor bewakers op locatie. Daarvoor werd in eigen beheer de Unit For Observation (UFO) ontwikkeld. Daarmee kan ook op grote en complexe bouwsites in afgelegen gebieden, waar elke vorm van energie of data-aansluiting ontbreekt, toezicht worden gehouden. De UFO wordt van stroom voorzien door een hybride energiesysteem waarin zonnepanelen de primaire energieleverancier vormen, milieuvriendelijk dus.

De UFO kent inmiddels verschillende varianten en formaten waardoor klanten op maat kunnen worden bediend. Kooi: “Onze medewerkers komen op de te bewaken locatie langs om te bepalen wat de beste oplossing is voor het cameratoezicht. Het beveiligingssysteem wordt vervolgens volgens afspraak ingericht en geïnstalleerd. Gedurende de huurperiode worden regelmatig servicerondes uitgevoerd om te controleren of alles nog naar behoren functioneert.”

Eigen gecertificeerde alarmcentrale

Kooi Security heeft de afgelopen jaren zo’n 15.000 projecten door heel Europa beveiligd, met name op solarparken, windmolenparken en andere grote bouwprojecten. “Die zijn populair bij het dievengilde, vooral koper en generatoren zijn gewild,” weet Kooi. Bijzonder is dat alarmmeldingen van alle locaties niet extern maar in de eigen alarmcentrale worden geanalyseerd en afgehandeld. De Kooi Alarm Centrale bevindt zich acht meter onder de grond, in de kluis van het voormalige gebouw van De Nederlandsche Bank in Drachten waar men sinds 2013 is gevestigd. “De combinatie van goed opgeleid personeel en vooruitstrevende techniek zorgt voor optimaal toezicht”, verzekert Kooi.

De alarmcentrale is PAC-gecertificeerd, wat inhoudt dat een alarmmelding volgens een vast protocol wordt afgehandeld. Met deze strenge certificering loopt Kooi Security vooruit op Europese normering die eraan zit te komen. “In tegenstelling tot andere meldkamers behandelen wij elke melding – of het nu gaat om diefstal, vandalisme of brand – met prioriteit 1”, laat Kooi tevens weten. “Meldingen worden dus nooit doorgeschoven, er wordt altijd meteen actie ondernomen. Het laten horen van een sirene en een tekstbericht is vrijwel altijd afdoende om onbevoegden af te schrikken. Het aantal meldingen dat opgevolgd moet worden door alsnog mankracht te sturen blijft door deze manier van werken tot een minimum beperkt. En de totale kosten voor beveiliging liggen zo een stuk lager.”

Nieuwe markten

Met een combinatie van Friese nuchterheid en passie voor het werk blijft het bedrijf groeien. Inmiddels zijn er drie buitenlandse vestigingen in Duitsland, Frankrijk en sinds kort in Denemarken. Kooi: “In Nederland is mobiel cameratoezicht al redelijk ingeburgerd, daarbuiten wordt echter nog veelal vertrouwd op bewaking met mankracht. Daar ligt dus enorm veel potentieel. We zijn inmiddels marktleider in Europa.” Eerder dit jaar is de onafhankelijke investeringsmaatschappij Bencis toegetreden als grootaandeelhouder. “Wij hebben in Bencis een partner gevonden die onze internationale strategie financieel en met kennis gaat ondersteunen en versnellen”, aldus Kooi. “Daarmee kunnen we blijven investeren in onze medewerkers, producten en diensten en zo onze leidende positie op het gebied van innovatieve camerasystemen vasthouden.”

Kooi Security is één van de partners van de Feanster wielerevenementen. Foto boven: Kooi Security actief tijdens NK Veldrijden in Surhuisterveen.

Meer informatie op www.kooisecurity.com

 

 
Button