Nieuwsarchief
/

Bomen leggen het loodje in het centrum van Surhuisterveen

Bomen leggen het loodje in het centrum van Surhuisterveen

Vandaag zijn de professionals van Boomrooierij Kloosterman & Sietzema gestart met de kap van de bomen in het centrum van Surhuisterveen. De kap van de bomen vindt plaats in het kader van de modernisering van het centrum.

De kwaliteit van bepaalde bomen in combinatie met het vervangen van kabels en leidingen heeft ertoe geleid dat alle bestaande bomen in het centrum worden gekapt. Hiervoor komen nieuwe bomen in de plaats. De bomen worden eerst gekapt tot 2 meter boven de grond. Dit is nodig om de energie van de bestaande wortel op te vangen in de stam, zodat ze niet de bestrating omhoog drukken.

Foto's: BDA

Twee weken geleden is aannemer Verkley al gestart met de voorbereidende werkzaamheden van het vervangen van kabels en leidingen. In opdracht van Vitens wordt de bestaande waterleiding vervangen. Deze vervanging zal in verschillende fases worden uitgevoerd en duren tot halverwege juni 2020.

De 39e Profronde van Surhuisterveen op de 1e dinsdag na de Tour de France, 21 juli, kan ondanks de voorbereidende werkzaamheden van de modernisering gewoon in het centrum worden verreden.

Foto onder: Martin de Jong

 
Button