Nieuwsarchief
/

Boek over De Bruin Transport Surhuisterveen in voorbereiding

Boek over De Bruin Transport Surhuisterveen in voorbereiding

Foto @de feanster

Boek over De Bruin Transport Surhuisterveen in voorbereiding

Er komt een boek uit over het Feanster Transportbedrijf De Bruin. Gerrit de Boer en Wiebe Oegema stellen het samen met een aantal oud-werknemers.

Het is nu twintig jaar geleden dat Transportbedrijf de Bruin is overgenomen door Vos Logistics uit Oss. Langzamerhand veranderde de kleur van wit/geel/bruin naar Oranjerood/bruin en tenslotte verdween alles op de Lauwersweg. De Bruin heeft volgens de samenstellers van het boek de naam Surhuisterveen op de kaart gezet. De wagens reden van Lissabon tot boven Stockholm, van het Verenigd Koninkrijk tot op Sicilië in Italië. Overal in Europa kwam je de ‘Knoop’ tegen.

Het bedrijf is begonnen op de Koop Kuipersweg en later verhuist naar de Lauwersweg. Steeds meer vrachtwagens stonden in het weekend geparkeerd op de terreinen om en rond het bedrijf. In het boek wordt het ontstaan, de geschiedenis en de ontwikkeling van het bedrijf beschreven. Ook vertellen oud-werknemers hun verhalen. Daarnaast komen mensen aan het woord van bedrijven en instellingen die met De Bruin te maken hadden. Ook wordt ingegaan op de vraag wat het bedrijf voor het dorp Surhuisterveen heeft betekend.

De samenstellers zijn opzoek naar foto's en informatie die te maken hebben met De Bruin transport. Foto's uit de tijd dat het bedrijf nog een bodedienst was, of foto's van Crescendo aan het oefenen op het parkeerterrein langs de Lauwersweg, maar ook anekdotes of verhalen. Foto's, reacties en verhalen kunnen worden gemaild naar debruinboek@gmail.com of telefonisch worden gemeld bij Gerrit de Boer (06-3751192) of Wiebe Oegema (06-29506959).

Wielersponsor De Bruin Transport

De Bruin Transport was in de tweede helft van de jaren zeventig van de vorige eeuw ook de eerste sponsor van wielervereniging Drachten, nu wv Kapenga Home Center. Het rode clubshirt werd geruild voor een shirt in de bedrijfskleuren van De Bruin. Ook was het internationale transportbedrijf jarenlang één van de hoofdsponsoren van de Profronde van Surhuisterveen en de Internationale Centrumcross.

 

 
Button