Nieuwsarchief
/

Het boek van De Bruin Transport is klaar

Het boek van De Bruin Transport is klaar

Het boek van De Bruin Transport is klaar

Het boek over De Bruin Internationaal Transport is klaar. Op zaterdag 24 april a.s. wordt het eerste boek overhandigd aan Albert de Bruin sr. op het oude terrein van De Bruin Internationaal Transport aan de Lauwersweg in Surhuisterveen. Op dezelfde datum worden de boeken verstuurd naar de mensen die hebben aangegeven dat ze het boek per post willen ontvangen.

Nadat Albert de Bruin het eerste boek heeft ontvangen, worden de boeken uitgedeeld aan de mensen die het boek komen afhalen in Surhuisterveen.

In verband met COVID-19 gebeurt dit volgens de regels van de overheid.
Het boek kan zaterdag 24 april afgehaald worden op het terrein van Klaas de Poel, Groningerstraat 91B te Surhuisterveen. Dit was de oude woning van Albert de Bruin, die achter de garage is gebouwd. Iedereen die het boek komt afhalen heeft via de nieuwsbrief een tijdstip gekregen op basis van zijn/haar postcode.

De Bruin Transport meer dan transport alleen

Het is nu twintig jaar geleden dat Transportbedrijf de Bruin is overgenomen door Vos Logistics uit Oss. Langzamerhand veranderde de kleur van wit/geel/bruin naar Oranjerood/bruin en tenslotte verdween alles op de Lauwersweg. De Bruin heeft volgens de samenstellers van het boek de naam Surhuisterveen op de kaart gezet. De wagens reden van Lissabon tot boven Stockholm, van het Verenigd Koninkrijk tot op Sicilië in Italië. Overal in Europa kwam je de ‘Knoop’ tegen.

Het bedrijf is begonnen op de Koop Kuipersweg en later verhuist naar de Lauwersweg. Steeds meer vrachtwagens stonden in het weekend geparkeerd op de terreinen om en rond het bedrijf. In het boek wordt het ontstaan, de geschiedenis en de ontwikkeling van het bedrijf beschreven. Ook vertellen oud-werknemers hun verhalen. Daarnaast komen mensen aan het woord van bedrijven en instellingen die met De Bruin te maken hadden. Ook wordt ingegaan op de vraag wat het bedrijf voor het dorp Surhuisterveen heeft betekend.

Wielersponsor De Bruin Transport

De Bruin Transport was in de tweede helft van de jaren zeventig van de vorige eeuw ook de eerste sponsor van wielervereniging Drachten, nu wv Kapenga Home Center. Het rode clubshirt werd geruild voor een shirt in de bedrijfskleuren van De Bruin. Ook was het internationale transportbedrijf jarenlang één van de hoofdsponsoren van de Profronde van Surhuisterveen en de Internationale Centrumcross.

Meer informatie over het boek op www.debruinboek.nl.

 
Button