Nieuwsarchief
/

Björn Bakker wint Ronde van Gorredijk

Björn Bakker wint Ronde van Gorredijk

Björn Bakker wint Ronde van Gorredijk

Björn Bakker uit Wijnjewoude won zondagavond het wielercriterium in het hart van Gorredijk. De Opsterlander was op de meet de snelste van drie koplopers. Schaatser Kars Jansma uit Hellendoorn werd tweede en Rutger van der Meer uit Stiens derde.

Voor Van der Meer, rijdend voor Cycling Team Fryslân, was het de eerste podiumplaats. “De doelstelling van de ploeg was vandaag duidelijk: een mannetje op het podium in de vestigingsplaats van onze hoofdsponsor Houttec!” In de oorspronkelijk kopgroep van 11 renners zat ook ploeggenoot Henk Bos. Bakker had onder meer Peter Merx aan zijn zijde. In de finale liet de ‘kolibrie van Warfhuizen’ een gaatje vallen. Het trio Bakker, Jansma en Van der Meer was definitief weg.

De verdere uitslag: 4. Peter Merx; 5. Henk Bos, Drachten; 6. Wim Stroetinga, Terwispel; 7. Jan Bos, Nieuwehorne; 8. Johan Knol, Bakkeveen; 9. Crispijn Ariens, Wolvega; 10. Ronald Kruijer, Donkerbroek.

Bij de junioren won Body del Grosso uit Eelde voor Melvin Drost uit Veenendaal en Stijn van Lohuizen uit Heerde. De beide Friezen Aldert van der Veen (Wijnjewoude) en Klaas Meekma (Woudsend) werden vierde en vijfde.

Zaterdag a.s. strijkt het peloton neer in Hanzestad Bolsward aan de vooravond van de Friesche Fiets Elfstedentocht op pinstermaandag.

Foto's @cyclingteamfryslan 

 

 
Button