Nieuwsarchief
/

BinckBank Tour 2018 start in Heerenveen

BinckBank Tour 2018 start in Heerenveen

Tom Dumoulin Profronde 2017

De belangrijkste etappekoers van Nederland, de BinckBank Tour, doet dit jaar opnieuw Friesland aan. Ook in 2015 en 2016 gebeurde dit met Start en finish in Bolsward. Dit jaar start de eerste etappe van de voormalige Eneco Tour op maandag 13 augustus in Heerenveen, de sportstad van het noorden. De eindstreep is getrokken in Bolsward.

Een dag later vindt er in Venray een 13 kilometer lange tijdrit plaats. Op woensdag 15 augustus trekt het peloton naar België. Vanuit startplaats Aalter gaat de rit naar Antwerpen waar de renners een stuk van het parcours van het Belgisch kampioenschap van 2017 wacht. Blankenberge – Ardooie, op donderdag, is een klassieker in de BinckBank Tour. Vorig jaar was wereldkampioen Peter Sagan er de winnaar, in het recente verleden wisten André Greipel en Tom Boonen de winst op te eisen. Op vrijdag doorkruist het peloton België vanuit Sint-Pieters-Leeuw in het Pajottenland tot in Lanaken, al jaren de woonplaats van Pieter Weening.

Organisator Nick van den Bosch verwacht een tour vol verrassingen. ,,Het parcours staat ook nu weer helemaal in het teken van onze filosofie: een perfecte rittenwedstrijd aanbieden voor de echte ‘klassieke’ renner.” Vorig jaar won Tom Dumoulin de belangrijkste etappekoers van Nederland.

12/08: Ploegenpresentatie Bolsward (NL)

13/08: Heerenveen (NL) – Bolsward (NL)

14/08: Venray (NL, individuele tijdrit)

15/08: Aalter (B) – Antwerpen (B)

16/08: Blankenberge (B) – Ardooie (B)

17/08: Sint-Pieters-Leeuw (B)– Lanaken (B)

18/08: Riemst (B) – Sittard-Geleen (NL)

19/08: Lacs de l’Eau d’Heure (B) – Geraardsbergen (B)

 
Button