Nieuws
/

Jasper Philipsen wint Elfstedenrace

Jasper  Philipsen wint Elfstedenrace

Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) won de BetCity Elfstedenrace met start en finish in Leeuwarden. Het was voor de 25-jarige Limburger de vijftiende overwinning van het seizoen. De winnaar van de groene trui in de Tour de France troefde in de sprint Olaf Kooy (Jumbo-Visma) en zijn landgenoot Davide Bomboi (TDT-Unibet) af. 

Het drietal maakte deeluit van een kopgroep van dertien renners, die de finale inging. Zowel Alpecin-Deceuninck als Jumbo-Visma waren met drie renners in de kop van de koers vertegenwoordigd. Beide ploegen hadden de intentie om het op een sprint aan te laten komen. Het peleton bleef op ruim 30 seconden steken. Twee Friezen maakten deel uit van de kopgroep, Hartthijs de Vries (Kollum) en Rick Ottema (Leeuwarden). 

Ottema was vanaf het begin van de wedstrijd present in de kopgroep van zeven, die maximaal drie minuten voorsprong kreeg. In de buurt van Workum kregen de zeven gezelschap van een achtervolgende groep. De 21 koplopers pakten maximaal een minuut. De wind, die een belangrijke rol speelde in de 2e edite van de Elfstedenrace, zorgde er voor dat de kopgroep gereduceerd werd tot dertien man. Harttijs de Vries probeerde met een demarrage in de finishstraat de wedstrijd naar zich toe te trekken. De Italiaan Edoardo Affini van Jumbo-Visma neutraliseerde de uitbraak van De Vries. 

"Het was een lastige wedstrijd", vertelde winnaar Jasper Philipsen na de finish. "Ik ben blij dat ik het kon afmaken. Na de pittige Munsterland Giro van gisteren, was ik vanmorgen niet helemaal topfit, maar het is gelukt om te winnen" . 

De uitslag: 1. Jasper Philipsen (B.); 2. Olaf Kooy; 3. Davide Bomboi (B.); 4.Luka Mezgec (Slov.); 5. Huub Artz; 6. Hartthijs de Vries; 7. Lionel Tammiaux (B.); 8. Max Kroonen; 9. Rick Ottema; 10. Lars Boven.

 
Button