Nieuws
/

Bentveld en Van der Werff op het podium in Zonhoven

Bentveld en Van der Werff op het podium in Zonhoven

In het voorprogramma van de Superprestigewedstrijd in het Belgische Zonhoven reden Leonie Bentveld en Tom van der Werff naar een podiumplaats.

Leonie Bentveld werd bij de nieuwelingen-meisjes tweede achter de Britse Zoë Backstedt. Mirre Knaven werd derde. Een uitstekend internatinaal debuut voor de talentvolle, jonge Burgumse. Tom van der Werff reed bij de 1e jaars nieuwelingen naar een derde plaats. De overwinning was voor de Nederlander Thom van Herwaarden. De Belg Ferre Urkens werd tweede.

Gosse van der Meer werd zaterdag zesde in Jabkenice. De Tsjechische wedstrijd in het kader van de Toi Toi Cup werd gewonnen door Michael Boros (Tsj.). Bij de vrouwen won een andere thuisrijder, Katerina Nash.

In eigen land werd Isa Looienga bij de nieuwelingen-meisjes tweede in Almelo. Laura Krans werd bij de vrouwen zevende. Bij de jeugd was er een derde plaats voor Maureen Abma (categorie 5). Thomas Huitema en Finn Hiemstra werden vijfde en zesde in categorie 6.

In Amersfoort scoorde Wendy Oosterwoud een keurige achtste plaats bij de vrouwen. Laura Krans finishte als twaalfde. Isa Looienga werd negende bij de nieuwelilngen-meisjes. Danijel Agricola werd zesde in Honselersdijk.

Foto onder: Laura Krans aan de leiding.

 

 
Button