Nieuwsarchief
/

Bedrijventerrein Lauwerskwartier 2 Surhuisterveen in april klaar

 Bedrijventerrein Lauwerskwartier 2 Surhuisterveen in april klaar

Bedrijventerrein Lauwerskwartier 2 Surhuisterveen in april klaar

De regen maakt het moeilijk om op het drassige terrein te werken, maar het uitbreidingsplan van bedrijventerrein Lauwerskwartier ligt toch op schema, aldus wethouder Harjan Bruining van de gemeente Achtkarspelen. “Het gaat hartstikke goed met de uitbreiding. We hadden voor de laatste drie kavels maar liefst 29 belangstellenden. Ondertussen zijn alle 11 kavels verkocht”.

Als het weer mee zit is uitvoerder KWS uit Leek eind april klaar met alle werkzaamheden op het vier hectare grote uitbreidingsplan. “Maar het is wel heel erg nat op het moment. Er wordt gewerkt aan de toegangsweg die door het bedrijventerrein loopt vanaf de Linie en die wordt aangesloten op de Zoom. Zo worden alle kavels ontsloten. De toegangsweg is nog goed te bewerken, maar de rest is nog heel erg nat. We hopen op droog weer. Onlangs met de vorst kon er wel grond aangebracht worden voor de boomwallen rondom het Lauwerskwartier. De aardwallen worden eind deze maand met bomen beplant zodat het uitzicht van de omwonenden groen wordt en het bedrijventerrein uit het zicht wordt genomen. Dit is een afspraak die met de omwonenden is gemaakt.”

Skieding

In 2021 komt er een tweede ontsluiting naar het Lauwerskwartier vanaf de Skieding. “We kregen één kans op een extra ontsluiting en we hebben direct toegehapt”, aldus wethouder Bruining. De gemeente Achtkarspelen en de provincie Fryslân betalen beide mee aan de aanleg, die rond de 1,5 miljoen euro gaat kosten. Met de tweede toegangsweg naar het Lauwerskwartier wordt de drukte op de Groningerstraat enigszins afgezwakt.

Eigenaren Hein Hoogsteen en Jelmer Postma van autobedrijf Hoogsteen & Postma kijken v

Bron: De Feanster – www.defeanster.nl

 
Button