Nieuwsarchief
/

Bauke Mollema twee jaar langer bij Trek-Segafredo

Bauke Mollema twee jaar langer bij Trek-Segafredo

Bauke Mollema twee jaar langer bij Trek-Segafredo

Bauke Mollema (33) heeft zijn contract bij Trek-Segafredo met twee jaar verlengd tot eind 2022. Het lopende contract met de Nederlandse kopman liep eind dit seizoen af. Mollema was sinds het seizoen 2015 in dienst van de Amerikaanse ploeg.

“Voor mij was het prioriteit nummer een om te verlengen bij Trek-Segafredo,” vertelt Mollema. “Ik ben dankbaar dat het team hetzelfde gevoel had. Ik voel veel vertrouwen van het team en onze sponsors. We hebben samen genoten van de geweldige momenten de laatste jaren. Ik heb nog grote ambities, evenals het team. De structuur van het team geeft mij het vertrouwen dat ik mij verder kan blijven ontwikkelen en mijzelf kan blijven uitdagen. Ik ben blij met de verlenging en ik ben er zeker van dat als we weer gaan koersen, we succesvol zullen zijn.”

Ploegmanager Luca Guercilena noemt Bauke één van de steunpilaren van de ploeg. “Hij heeft constant goede resultaten geleverd. De winst in de Ronde van Lombardije was de kers op de taart. Bauke’s koerstijl past bij onze ploeg. Hij blijft vechten, vechten, vechten. Dat is een van de redenen  waarom we hem de komend jaren bij ons willen houden. Om te presteren, te winnen en om een rolmodel te zijn voor onze jonge renners. Wij zijn trots hem te kunnen behouden voor ons team voor de nabije toekomst,” meldt Guercilena op de site van Trek-Segafredo.

Mollema krijgt een druk koersnajaar voorgeschoteld. In de Tour de France deelt hij samen met Richie Porte het kopmanschap. Na de Tour volgen de heuvelklassiekers en in november start hij als rittenkaper in de Vuelta a España.

In de dienst van Trek-Segafredo won Mollema tien koersen, waaronder Clàsica San Sebastiàn (2016), een etappe in de Tour de France (2017) en eind vorig jaar de Ronde van Lombardije. Voeg daarbij ook de vele top-tien plaatsen in de eindklassementen van de Grote Ronden.

Ook Pieter Weening rijdt dit najaar in de kleuren van Trek-Segafredo.

 

 
Button