Nieuws
/

Bauke Mollema genomineerd voor Groninger Sporter van het Jaar

Bauke Mollema genomineerd voor Groninger Sporter van het Jaar

Bauke Mollema genomineerd voor Groninger Sporter van het Jaar

Bauke Mollema is genomineerd voor de verkiezing Sporter van het Jaar van de provincie Groningen. Naast de frontman van Trek-Segafredo zijn ook genomineerd Lois Abbingh (handbal), Ymkje Clevering (roeien) en Roel Boomstra (dammen).

Bauke Mollema
“Al jaren bewijst
Bauke Mollema dat hij in het najaar nog vaak over goede benen beschikt. Zo ook in 2019. Nadat hij in mei al knap naar een vijfde plaats reed in het algemeen klassement van de Giro d’Italia, zette de 32-jarige klimmer uit Zuidhorn in september de absolute kroon op zijn werk. Na een schitterende solo won Mollema de Ronde van Lombardije, één van de vijf monumenten van het professionele cyclisme. Het was meteen de grootste overwinning ooit voor de renner van Trek-Segafredo. Mollema nam met de zege in Il Lombardia het stokje over van Hennie Kuiper, die in 1981 de laatste Nederlander was die de klassieker won. Voor Mollema was het zijn beste seizoen ooit, zeker toen hij een week na Lombardije ook nog de Japan Cup op zijn naam schreef.”

Bij de sportploegen is de Noordelijke Wielervereniging Groningen genomineerd. Het club van Björn Bakker, Hartthijs de Vries, Sven Kramer, Peter Merx, Leonie Bentveld en Douwe de Vries. De andere genomineerden zijn: FC Groningen -17 (voetbal) en Groninger Atletiek vrouwen (atletiek). Bij de sporttalenten werd wielrenster Lonneke Uneken genomineerd samen met Jorinde van Klinken (atletiek) en Melvin Twellaar (roeien).

Het Groninger Sportgala 2019 vindt plaats op maandag 2 december in MartiniPlaza in Groningen.

Stemmen op jouw favoriet kan via de website van Sportplein Groningen. De stembus sluit op 22 november. Stemmen op het sporttalent kan overigens niet. Die winnaar wordt namelijk gekozen door de Sportprijscommissie.

 

 
Button